G4Media.ro

Dublul limbaj al lui Emmanuel Macron față de Rusia: Acum trei luni…

Dublul limbaj al lui Emmanuel Macron față de Rusia: Acum trei luni pleda pentru dialog strategic cu Moscova, acum o acuză de destabilizarea democrațiilor occidentale

Emmanuel Macron, președintele Franței, și-a schimbat din nou radical discursul față de Rusia, după ce candidatul pe care-l susține la primăria Parisului a fost nevoit să se retragă din cursă în urma unei operațiuni de compromitere executate de un activist rus.

„Cred că Rusia va continua să încerce să destabilizeze democrațiile occidentale fie prin actori privaţi, fie direct prin servicii, fie prin reprezentanţi”, a spus Macron la Munchen în timpul unei conferinţe despre securitate, numind Moscova un „actor extrem de agresiv” în acest domeniu, potrivit News.ro.

Declarațiile lui Macron vin la o zi după ce candidatul său a anunțat că se retrage din cursă din cauza unei înregistrări cu caracter sexual apărută pe internet cu două zile în urmă. Controversatul artist rus Piotr Pavlenski, care are azil politic în Franța, a revendicat publicarea imaginilor compromițătoare.

Macron marchează o întoarcere cu 180 de grade a poziției față de Rusia. În noiembrie 2019, Macron spunea că NATO e ”în moarte cerebrală”, că UE are nevoie de propria armată (o teză susținută puternic de Rusia) și pleda pentru ”redeschiderea unui dialog strategic, fără vreo naivitate şi care va lua timp, cu Rusia”. În august 2019, Macron îl primise cu mare fast pe Vladimir Putin, cu care discutase despre apropierea dintre țările lor, spre nemulțumirea aliaților Franței din estul Europei.

Macron însuși a fost ținta unei încercări de compromitere asociate cu Rusia chiar în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale pe care le-a câștigat.

Foto: Vladimir Putin și Emmanuel Macron (Twitter / Elysee)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Zburda „actorii privati” ba rusi, ba americani, ba germani, ba englezi, ba israelieni, ba chinezi pe care daca i intrebi bineinteles nu au treaba cu statul – is privatizati. S-a raspandit aceasta tactica.
  Amintesc episoadele recente Heinz-Christian Strache in Austria sau a primarul Gyorului in Ungaria dar nu cred ca noi observatorii putem ghici cine i-a imbarligat.

  • Adevărat, totuși el in mod normal știe mai mult decât un biet observator de presă.
   Indiferent cine a făcut-o în realitate, conteaza că a avut si Macron revelația că acel cățeluș drăguț cu care se juca este de fapt un lup turbat.

 2. O jigodie.
  Orice om normal la cap ar trebui sa se întrebe când a fost omul ăsta serios, cu 3 luni in urma sau acum? Vorba ilustrului sau înaintaș:” il a manque l’occasion de se taire”.
  Pentru fanii lui Macron din Romania și implicit pentru fanii „renew Europe” si ai lui Cioloș: să vă ferească Dumnezeu de asemenea conducători.

 3. Macron…. un ipocrit cretin, care si-a luat-o de cateva ori, dar se pare ii place.

 4. Nu este vorba de dublu limbaj. Macron a afirmat intotdeauna ca Rusia intervine in alegerile din unele tari UE, chiar si in Fr. Asta nu exclude celalalt aspect.

 5. Nu se poate purta vreun dialog cu Rusia. Rusia trebuie îngenuncheată.

  Din fericire, Putin şi oamenii lui se ocupă de jefuirea propriei ţări mai bine decât ar face-o oricine altcineva. Putin e duşmanul #1 al ruşilor.

 6. makerel de la francia (egalite-fraternite) aka_california to’ar’sii ioropa.
  cucos „decat” la limbarita… care se-mpiedica_cand li se_ntareste nemtilor, rusilor…

 7. Pana si o curvă de pe Moulain Rouge este mai fidelă decat Macron.

 8. Concluzia: in Rusia nu poti niciodata avea incredere.

 9. Nu poți avea încredere in Macrou, omul nu a trăit in comunism, nu știe cum e să-ți sufle URSS-ul in ceafă și mai apoi Novo Russia. Este complet deplasat, desconsidera țările est europene și se crede buricul pământului. Arogant, diletant și supus al Moscovei, nu ne putem aștepta la nimic bun din partea acestui indivod.

 10. Puteti sa va luati de persoana lui Macron, daca vreti. Dar asta conteaza foarte putin.
  Problema nu este la cine se intampla sa fie ales Presedinte al Frantei, ci la aparatul de stat al Frantei (inclusiv Ministerul de Externe), plin de pro-rusi, pro-comunisti si gaullisti cu gandire de gaina. Astia determina politica debila a Frantei in Europa si in lume.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.