G4Media.ro

DSP Covasna are sute de procese cu persoane care au contestat amenzile…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

DSP Covasna are sute de procese cu persoane care au contestat amenzile din pandemie pentru necompletarea formularului digital de intrare în România, anunță instituția

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna anunţă că a fost chemată în judecată de câteva sute de persoane care au contestat amenzile aplicate în perioada pandemiei COVID-19 pentru necompletarea formularului digital de intrare (PLF) în România.

Potrivit unui raport postat pe pagina de internet a Prefecturii Covasna, DSP a aplicat 2170 amenzi pentru necompletarea acestor formulare, în valoare totală de 2.937.500 lei. Conform sursei citate, 1.235 de persoane au fost sancţionate cu câte 2.000 lei, iar 935 amenzi cu câte 500 lei.

„În încercarea de a uşura identificarea pacienţilor a fost introdusă obligativitatea completării la graniţă a formularul PLF (Passenger Locator Form) care ne-a creat foarte multe probleme. Am primit enorm de multe telefoane de reclamaţie din partea populaţiei. O bună parte din ei ne-a dat în judecată şi acum avem sute de procese pe rol din această cauză”, afirmă directorul DSP Covasna, Agoston Laszlo, în raportul menţionat.

Formularul de localizare a pasagerului (PLF) a fost introdus în luna decembrie 2021 şi eliminat în martie anul acesta. În luna iulie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea adoptată de Parlament privind anularea amenzilor pentru necompletarea formularului digital, precum şi restituirea sumelor încasate.

Iniţial, amenzile pentru necompletarea PLF au fost cuprinse între 2.000 şi 3.000 de lei, iar în februarie Guvernul a redus pragul minim al amenzii la 500 de lei, după ce mulţi români au acuzat că au fost sancţionaţi pe nedrept.

sursa: Agerpres.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Si le va pierde pe toate.