G4Media.ro

Drumarii brașoveni anunță că șoselele sunt sufocate de gunoaie: Avem nevoie de…

Drumarii brașoveni anunță că șoselele sunt sufocate de gunoaie: Avem nevoie de sprijinul vostru! / Se strâng 7 basculante de deșeuri de pe drumuri naționale din județul Brașov

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov (DRDP) anunță o amplă campanie de ecologizare, miercuri, însă atrage atenția șoferilor că problema gunoaielor a devenit una extrem de importantă pe drumurile din județul Brașov.

”Colegii noștri din cadrul SDN Brașov adună în fiecare lună aproximativ 7 basculante de deșeuri de pe drumuri naționale din județul Brașov, din care de la Districtul Predeal (care se ocupă și de curățarea DN73A) provine aproape o treime din această cantitate. Din păcate, deșeurile de pe marginea drumului provin adesea chiar din gospodăriile din apropierea drumului. Astfel, suntem nevoiți să strângem și gunoaie care nu ar avea ce să caute la marginea drumurilor cum ar fi: electrocasnice vechi, mobilier sau deșeuri de materiale de construcții”, anunță instituția.

Alături de drumari, mai multe instituții publice din județ participă miercuri la o campanie de ecologizare a pădurilor de pe traseul Râșnov – Pârâul Rece – Predeal, paralel cu DN73A.

”Din păcate, această zonă a fost sufocată de-a lungul timpului de deșeurile aruncate la întâmplare de persoane iresponsabile. Tocmai din acest motiv, mai multe instituții publice, cum ar fi Primăria Predeal, Primăria Râșnov, Garda de Mediu, Garda Forestieră și multe altele și-au dat mâna pentru a curăța această zonă care a devenit o pată de rușine pe harta județului Brașov.La acțiunea de ecologizare așteptăm să vină alături de noi orice organizație sau chiar și voluntari individuali miercuri, 22 iunie 2022, în parcarea din zona Cabanei Cerbu”, anunță DRSP Brașov. ”Avem nevoie de sprijinul vostru!”, completează drumarii.

Sursa foto: DRDP Brașov

Citește și:

Drumarii din Gorj nu mai fac față gunoaielor de pe marginea drumurilor: ”În zonele turistice, aduc deşeurile din cabane” / Pe Valea Oltului se strânge o tonă de gunoaie în fiecare săptămână

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Repede, repede dati vina pe bucuresteni. Tot ei taie padurile.

  2. Gunoiul face gunoi .

  3. Camere si amenzi, ce atata disperare? Daca nu sunteti in stare sa monitorizati/preveniti atunci adunati gunoaie mereu.

  4. Cetățenii trebuie cumva să se debaraseze de gunoaie.
    Autoritățile au oferit vreo alternativă la aruncarea gunoaielor pe marginile drumurilor?