G4Media.ro

Drulă: Vom ataca la Curtea Constituţională acest pachet fiscal, este măsura efectivă…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Drulă: Vom ataca la Curtea Constituţională acest pachet fiscal, este măsura efectivă şi eficientă de a-l stopa şi sper că se mai găseşte raţiune şi patriotism la CCR / Moţiunea de cenzură, fără PNL, pe matematica parlamentară nu are cum să treacă

Liderul USR Cătălin Drulă a declarat luni că partidul său va ataca la Curtea Constituţională pachetul fiscal pregătit de Executiv, el arătând că „este măsura efectivă şi eficientă de a-l stopa” şi speră că „se mai găseşte raţiune şi patriotism la CCR”. Drulă a precizat că moţiunea de cenzură, fără PNL, pe matematica parlamentară actuală nu are cum să treacă, relatează News.ro.

„Vom ataca la Curtea Consituţională acest pachet, de altfel este măsura efectivă şi eficientă de a-l stopa şi sper că se mai găseşte raţiune şi patriotism la Curtea Constituţională, pentru că vom avea o motivaţie extrem de puternică”, a spus la Prima News preşedintele USR.

Cătălin Drulă a arătat că „moţiunea de cenzură, fără PNL, foarte clar pe matematica parlamentară nu are cum să treacă şi PNL este în buzunar la domnul Ciolacu”.

„Atacul la CCR va împiedica intrarea în vigoare şi îl voi opri pe Marcel Ciolacu să intre în vigoare la 1 octombrie acest pachet de lege”, a mai arătat Drulă. El a menţionat că în acest pachet sunt mai multe motive de neconstituţionalitate, unul dintre ele fiind că Marcel Ciolacu este la a treia Ordonanţă de Urgenţă pe care o dă în ultimă lună care spune „mie nu mi se aplică Constituţia şi legile României”.

„Şi-a dat de două ori derogare de la legea responsabilităţii fiscal-bugetare, înseamnă: sunt şef peste ţară şi legea nu mi se aplică şi acum vine cu o nouă ordonanţă prin care o prevedere cheie din Codul Fiscal, care spune că nu se pot face modificări de fiscalitate cu cel puţin şase luni înainte şi îşi dă exceptare şi de la asta”, a arătat liderul USR.

„Asta este guvernare prin decret, este guvernare de tip dictatorial, oligarhic, în care dacă pot, vă fac ce vreau eu. Eu vreau să cred că şi Avocatul Poporului poate ataca aceste legi, pentru că este avocatul poporului”, a mai spus Drulă. „Avocatul Poporului ar trebui să le atace dar tace mult, cu capul sub masă”, a afirmat Drulă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Pachetul condamnarii la saracie lucie, marca PSD.

  2. nu face nimeni o paralela intre „pachetul fiscal” al lui Ciolacu si pachetul de legi modificate de Viorica Dancila numite Cod Administrativ?
    pare ceva orchestrat, cei care semneaza nici nu stiu ce fac… datorita volumului mare brusc de modificari

  3. Mărirea de taxe a PSD-PNL-UDMR-AUR poate fi contracarată doar la vot! CCR va găsi constituțional jaful firmelor private cu capital românesc!