G4Media.ro

Drulă, reacție după ce Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul în…

Drulă, reacție după ce Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul în cazul lui Nicușor Dan: Mizeria ANI e încă o dovadă a politizării acestei instituții care hărțuiește politicienii și primarii din Opoziție / Statul de drept șchioapătă grav în România

Președintele USR Cătălin Drulă a declarat joi că plângerea făcută de Agenția Națională de Integritate (ANI) la adresa primarului Bucureștiului, Nicușor Dan, e o dovadă a politizării acestei instituții care hărțuiește politicenii și primarii din opoziție, potrivit unui comunicat.

”Mizeria ANI de astăzi la adresa lui Nicușor Dan e doar încă o dovadă a politizării acestei instituții care hărțuiește politicenii și primarii din Opoziție. Nu e nicio întâmplare. Acesta este regimul Iohannis, pas cu pas către Belarus”, a declarat Cătălin Drulă.

Președintele USR avertizează că instituțiile de control și verificare non-judiciare din statul român sunt sub controlul politic al PSD-PNL.

”Statul de drept șchioapătă grav în România. Judecători care îl servesc pe Ciucă și blochează ancheta de plagiat sunt promovați. Ministrul Justiției Predoiu știe sentințele dinainte de a fi pronunțate. DNA este lăsat fără resurse. Justiția e pusă sub papuc. Instituțiile de control și verificare non-judiciare sunt sub controlul politic al PSD-PNL. Rezultat: borfașii fură și dorm liniștiți. Iar politicieni onești din Opoziție care deranjează mafia primesc câte un ANI, câte un DLAF, câte o Curte de Conturi, câte un corp de control, câte un kompromat”, afirmă președintele USR Cătălin Drulă.

Liderul opoziției mai spune că se apropie ziua decontului pentru PSD și PNL și regimul corupt patronat de președintele Iohannis.

”De fapt, e disperare și nu e primul regim corupt care se precipită cu mizeriile pe măsură ce se apropie ziua decontului. Va veni ziua în care vom depolitiza în mod real aceste instituții și Justiția va fi cu adevărat independentă. România merită o guvernare onestă și corectă”, conchide Cătălin Drulă.

Context. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul în cazul primarului general Nicușor Dan, pe care îl acuză de abuz în serviciu, incompatibilitate și de conflict de interese administrativ, potrivit unui comunicat al instituției. Nicușor Dan a respins acuzațiile și a anunțat că va ataca în instanță raportul ANI.

Astfel, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Nicușor Dan a infracțiunii de abuz în serviciu prevăzută de art. 297 din Codul Penal și a infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal.

Nicușor Dan a anunțat printr-un comunicat că va ataca în instanță raportul ANI, pe care o acuză de ”interpretare eronată a legii”. În ceea ce privește acuzația de conflict de interese administrativ, primarul arată că ”pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ), fără a ocupa funcția de director în aceste instituții și fără a fi retribuit. În ceea ce privește amenda, el arată că sancțiunea dată de Inspectoratul de Stat în Construcții a fost dispusă persoanei juridice Primarul Municipiului București, nu persoanei fizice Nicușor Dan. Vezi la finalul articolului comunicatul integral

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. TOVARASA LOR voneasa: „justitia S-A INSANATOSIT”.

  EXECUTA CU ZEL ORDINELE PARTIDULUI SI SECURITATII.

 2. Drula mi-a copiat vorbele. Pardon, a copiat vorbele celor 100 de comentatori de pe HN si G4 :
  „Mizeria ANI e încă o dovadă a politizării acestei instituții care hărțuiește politicienii și primarii …
  ANI este o mizerie deci, dar ei stiu asta ?

 3. V-a dat ipocrizia pe nas .Justitia e buna cand e rea cu altii. Cum racneau „beculistii victorieni” : Jos labele de pe justitie ! Lasati justitia sa lucreze !

 4. Mafia imobiliară a ieșit la atac.

 5. Lasati justia sa lucreze, jos labele de pe justitie!!!