G4Media.ro

Dronele americane desfășurate în Marea Neagră au început să zboare mai departe…

Sursa foto: General Atomics Aeronautical (ga-asi.com)

Dronele americane desfășurate în Marea Neagră au început să zboare mai departe de Crimeea

Statele Unite au schimbat rutele de zbor ale dronelor deasupra Mării Negre, relatează BBC. În urma prăbușirii unei drone MQ-9 Reaper marțea trecută în urma unei coliziuni cu un avion de luptă rusesc, dronele de recunoaștere americane vor continua să zboare în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre, dar la o distanță mai mare de Crimeea.

Potrivit unuia dintre oficialii americani, acest lucru a fost făcut pentru a evita provocările, întrucât administrația Biden nu ar dori o potențială escaladare a conflictului într-o confruntare directă între forțele militare americane și cele rusești.

Americanii suspectează, de asemenea, că Rusia ar putea încerca să anunțe unilateral închiderea spațiului aerian în sudul și estul Ucrainei pentru a respinge și mai mult dronele americane.

În același timp, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, a declarat marți că SUA vor continua să își folosească dronele deasupra Mării Negre, utilizând spațiul aerian internațional în conformitate cu legislația în vigoare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...