G4Media.ro

Dreptul internaţional trebuie să se aplice în toate conflictele, dar războaiele din…

Sursa foto: NATO.int

Dreptul internaţional trebuie să se aplice în toate conflictele, dar războaiele din Ucraina şi Gaza sunt foarte diferite, afirmă Jens Stoltenberg

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marţi că dreptul internaţional trebuie să se aplice în toate conflictele, dar că războaiele din Ucraina şi Gaza sunt foarte diferite, el răspunzând astfel acuzaţiilor privind standardele duble ale Occidentului, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Liderii arabi au acuzat ţările occidentale că nu aplică aceleaşi standarde războiului Israelului din Gaza, lansat ca răspuns la atacul mortal de la 7 octombrie al mişcării militante palestiniene Hamas, aşa cum au aplicat războiului Rusiei în Ucraina.

Întrebat despre această chestiune, Stoltenberg a spus: „Mesajul meu este că dreptul internaţional, dreptul umanitar, trebuie respectat în toate conflictele, iar vieţile civililor trebuie să fie întotdeauna protejate”.

Vorbind la o conferinţă de presă la sediul alianţei militare transatlantice din Bruxelles, Stoltenberg a declarat că este, de asemenea, „important să recunoaştem că situaţia din Gaza şi situaţia din Ucraina sunt diferite în multe feluri”.

„Ucraina nu a reprezentat niciodată o ameninţare pentru Rusia, Ucraina nu a atacat niciodată Rusia”, a spus el.

„Invazia rusă din Ucraina a fost o invazie neprovocată, o invazie pe scară largă, a unei alte ţări”, a adăugat el.

„Prin urmare, Ucraina are dreptul la autoapărare împotriva unui atac neprovocat şi la menţinerea integrităţii teritoriale”, a mai spus şeful NATO.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Într-adevăr, Crucea Roșie și ONU au vorbit despre dreptul internațional, care trebuie respectat, despre salvarea vieții civililor.

    Pe de altă parte, deși diferite, cele două conflicte sunt stimulate de către același factor important, Rusia.