G4Media.ro

Drept la replică

Drept la replică

În urma materialului publicat pe site-ul G4media.ro în data de 17 august 2020, sub titlul EXCLUSIV Primăria Capitalei a cumpărat în 2017, la propunerea Gabrielei Firea, un imobil în valoare de 1,6 milioane de euro. Legătura dintre agenția imobiliară prin care s-a făcut tranzacția și adresa de domiciliu a primarului Firea, material semnat de Sorin Semeniuc, vă transmitem, în virtutea dreptului la replică, solicitarea de a publica următoarele

PRECIZĂRI

Primăria Capitalei respinge acuzațiile nefondate și tendențioase privind o presupusă legătură între Primarul General și o societate imobiliară. Articolul este plin de informații false prezentate ca dezvăluiri, acuzații și insinuări care nu se susțin și cu privire la care nu a fost solicitat punctul de vedere oficial, în virtutea respectării unei minime deontologii profesionale.

Sub titlul bombastic „Marile coincidențe”, articolul prezintă încă din primele rânduri INFORMAȚII FALSE, pe care construiește eșafodajul unui complicat proces de intenție, ignorând ADEVĂRUL și PREVEDERILE LEGALE în vigoare.

Astfel, autorul susține că „Primarul General a propus CGMB achiziția unui imobil (…) pe baza unei oferte înaintate Municipalității” de către o societate comercială, dovedind, cel puțin, o lipsă de cunoaștere a prevederilor legale, a atribuțiilor primarilor sau consiliilor locale, dacă nu intenția clară de a aduce atingere, cu orice preț, chiar și prezentând minciuni, activității Primarului General.

Subliniem din start că, așa cum prevede legislația în vigoare, selecția imobilelor pe care PMB le achiziționează este realizată de către comisii desemnate în acest sens, care au regulament propriu de funcționare, obțin avizele necesare, documentează și fundamentează întregul proces în baza prevederilor legale.

Pe baza concluziilor pe care o astfel de comisie le fundamentează, Primarul General poate propune achiziția Consiliului General al Municipiului București, prin atributul său legal – acela de inițiator al proiectelor de Hotărâre.

Precizăm că în anul 2017 la nivelul PMB a fost constatată o lipsă acută de spații adecvate în care să funcționeze o serie de instituții de cultură, precum: Teatrul Dramaturgilor Români, Teatrul Stela Popescu, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Mic, Casa Artelor „Dinu Lipatti”, iar deficitul de spațiu a fost semnalat de Direcția de cultură a PMB.

Ca urmare, a fost constituită o comisie care să identifice imobile aflate spre vânzare pe piața liberă, potrivite pentru funcționarea respectivelor instituții de cultură, astfel încât Municipalitatea să soluționeze problema ce i-a fost semnalată. Comisia era compusă din reprezentanți ai departamentelor relevante în cadrul unui astfel de proces: juridic, economic, cultură, patrimoniu etc. Președintele Comisiei a fost viceprimarul Tomnita Florescu, având în vedere faptul că, datorită meseriei de arhitect, cunoștea domeniul și putea gira, în cunoștință de cauză, o astfel de decizie.

Subliniem faptul că era vorba despre o comisie generală, care urma să identifice, analizeze si să selecteze mai multe spații în vederea achiziționării, și ulterior, a punerii la dispoziția instituțiilor de cultură care aveau nevoie de spații de desfășurare a activității.

Această comisie a analizat oferta înaintată Municipalității privind achiziția fostului Cinematograf Lumina și a propus achiziționarea imobilului, având în vedere că răspundea necesităților prezentate de instituțiile de cultură.

Ulterior, la nivelul PMB a fost desemnată, pe baza prevederilor legale, o comisie de negociere pentru cumpărarea imobilului. Comisia a negociat condițiile de achiziție pe baza raportului efectuat de către un expert autorizat ANEVAR, care a fixat prețul la suma de 1.600.000 euro, mai puțin cu 150.000 euro decât oferta vânzătorului. În urma negocierii și stabilirii prețului de achiziție, comisia a înaintat spre aprobare Primarului General raportul privind procesul de negociere.

Așadar, contrar celor insinuate de G4media, Primarul General nu a fost implicat în selecția imobilului cumpărat și nici în stabilirea prețului.

Reiterăm faptul că Primarul General este cel care inițiază și supune votului CGMB proiectul de Hotărâre, însă acesta are la bază întreaga documentație rezultată din activitatea comisiilor amintite.

Cu privire la informațiile potrivit cărora „agenția care a intermediat tranzacția (…) funcționa la data de 19 decembrie 2017 într-un apartament deținut de o companie controlată de Gabriela Firea. Tot aici figurează adresa de domiciliu a Primarului General”, precizăm că acestea sunt FALSE și vă transmitem declarația Primarului General, Gabriela Firea:

„Informațiile furnizate către G4Media încă de ieri de către societatea comercială unde sunt acționar au fost ignorate de către redacție. În schimb, au fost publicate informații FALSE.

Subliniez că:

– la data la care Espaco Investment reprezenta proprietarii Cinematografului Lumina în relația cu Muncipiul București, respectiv 19 decembrie 2017, aceasta nu avea niciun contract cu societate la care eram acționar.

– Pentru corecta informare publică, precizez că acel contract de închiriere dintre cele două societăți a încetat încă din aprilie 2015, așa cum reiese din procesul verbal de eliberare a apartamentului, încheiat la acea dată.

– În decembrie 2017 s-a realizat DOAR radierea unui inscris pe care firma Espaco Investment îl făcuse, în mod nejustificat și incorect, în cartea funciară a imobilului, în perioada 2013-2015, când fusese chiriaș.

Așadar, presupusele legături pe care le face publicația sunt pure invenții: la momentul în care a fost încheiată tranzacția cu PMB pentru Cinematograful „Lumina”, apartamentul invocat în articol era vândut, iar la momentul votului în CGMB firma nu mai era acolo de peste doi ani. Aceste informații, ce pot fi probate cu acte, contrazic datele publicate de G4media.”

Având în vedere cele prezentate mai sus, vă informăm că, în cazul în care nu veți publica aceste informații, așa cum prevede legea, în aceleași condiții în care ați publicat informațiile FALSE, ne rezervăm dreptul de a acționa în instanță, pentru restabilirea adevărului.

Direcția de presă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

30 comentarii

 1. G4media, ce dreac”, v-au amenintat cu procese din cauza fake niuzurilor publicate?

  • Dreptu’i drept .. și-n șanț!
   .. Cum îți vine, când cineva îți bagă pumnul în gură, nepermițându-ți să mai scoți o vorbă?
   Prin urmare, e mai ușor să ignori un drept la replică – decât să-l publici; în plus, îți poate aduce dezavantaje…

   Mai degrabă aș categorisi-o drept o dovadă de democrație, în lumea presei.

 2. Buburuza ? 🙂

 3. Doamna Drept La Replica, este adevarat ca nu o puneti pe d-na Dorina Lazar inapoi director de teatru desi exista o decizie a instantei in acest scop?

 4. Unii ne mai prinseseram de faptul ca G4Media minte si manipuleaza. Pana nu sunt plimbati pe la tribunal, nu se potolesc.

  • se ”acopera” cu drept la relica sa nu o ia pe coaja 🙂
   secu chauvin in toata regula 🙂

  • Ce vorbesti?! Unde este pana la urma minciuna?! Ca din dereptul la replica reiese ca se face o comisie (care este numita ghici de cine??? De Firea si de majoritatea psd din consilui), iar propunerea se face de catre… surpriza: primarul general!

  • Si: “unii ne mai prinseseram” ca esti un postac sustinator de psdei… Ai grija ca s-ar putea sa te psdeasca si pe tina la un moment dat, de ex sa nu-ti mai dea ce ti-au promis 😉 !!! Sau voi intre voi psdeii nu va pesediti?!?

  • sa mori tu Laurentiule ca g4media minte si manipuleaza? Ia citeste mataluta inca o data „dreptul la replica” al madamei din Voluntari, dar sa citesti cu atentie si ai sa fii surprins cat de tare se potriveste povestea g4media cu povestea mahalagioaicei, doar ca a imbracat-o putin altfel…

  • de ce stai pe aici daca nu iti place? stim cu totii de ce, sa mai mananci niste polonice. manipuleaza g4, nu firea fura cu zecile de milioane. esti DISTRUS.

 5. Hai Suceavo , i-ai zgarda si lesa Paznicului ! 🙂

 6. Albinuto, ti-am mai spus ca e ciudat sa vorbesti la persoana a treia despre tine. Cum adica „Primarul general”? Spune „Gaby”, ca asa te cheama. Te pup. Te astept acasa cu ciorba calda.

 7. Pe pariu ca jumatate din dreptul la replica nu contine informatii adevarate !

  PS. Dar e problema lui g4 daca lasa lucrurile asa sau nu ! :)0

  • @Susufler0 – Citeste cu atentie replica madamei si ai sa vezi ca nu e nicio informatie care sa nu se potriveasca cu ceea ce deja a publicat g4media. Cred ca pe madam o deranjeaza mai mult interpretarea…

  • Ba nu. Toate informatiile sînt adevarate. Dar pe jumatate. De exemplu „În decembrie 2017 s-a realizat DOAR radierea unui înscris pe care firma Espaco Investment îl făcuse, în mod nejustificat și incorect” Daca luam si sapam acilea, nu se poate sa nu iasa macar de o amenda ceva.

 8. orice neplacere a lu firea pe mine ma bucura totusi …

 9. g3 – b6

  acum e !

  Cine intelege pe cine ! 🙂

 10. Deci nu primarul a luat decizia ci o comisie condusa de vice. De parca nu se stie cum isi face duamna echipa.

  Ma rog, o doare pe ea fix la basca.

 11. Ea se jura ca nu fura,
  Si va fi prinsă cu ea………!

 12. 10. 0-0-0

  🙂

 13. e imposibil sa gandim aceleasi lucruri.

 14. Cica au constituit o comisie care a prezentat ofertele. Si comisia aia infiintata de FIREA A ALES CEA MAI BUNA OFERTA PENTRU BUCURESTI SI CEA MAI PROASTA PENTRU FIREA SI RUBEDENIILE DIN MAFIA PSD.

 15. „…selecția imobilelor pe care PMB le achiziționează este realizată de către comisii desemnate în acest sens, care au regulament propriu de funcționare, obțin avizele necesare, documentează și fundamentează întregul proces în baza prevederilor legale”

  Domne, cred ca atunci cand voi cumpara o casa o sa cer comisiei PMB sa documenteze sis a fundamenteze „intregul proces” ….
  Tare as vrea sa vedem ce contine documentatia si care sunt fundamentele avute in vedere pentru emiterea acordului de achizitie al comisiei PMB … ce ziceti baieti, pe langa „drepturi la replica” puneti si voi niste documente la vedere? Ca doar intra sub legislatia informatiilor publice!

 16. Ceva, ceva tot nu este in regula.
  Altfel, Firea ar fi dat deja in judecata G4Media.
  Dar din moment ce Vrancioaia se multumeste cu publicarea dreptului la replica, inseamna ca nu prea e interesata sa rezolve problema in justitie.
  O fi stiind ea de ce!

  „Aceste informații, ce pot fi probate cu acte, contrazic datele publicate de G4media.””
  Acum ramane de vazut daca G4Media va verifica documentele respective (pt a-si salva credibilitatea si profesionalismul) sau va pune batista pe tambal si va ingropa subiectul.

  • Pai sper ca G4media sa nu se opreasca acilea si sa vina cu un drept la replica : cu alte dezvaluiri adica. Sper ca le are deja pe teava. Cam asa se face jurnalismul de investigatie serios.

 17. Toată strategia de apărare a lui madam Firea se bazează pe un proces verbal ? Care poate fi ANTEDATAT ?!
  ” ..acel contract de închiriere dintre cele două societăți a încetat încă din aprilie 2015, așa cum reiese din procesul verbal de eliberare a apartamentului, încheiat la acea dată. ”

  Observați cum întărește cu încă o precizare, la final „încheiat la acea dată”, nu alta, ca să fim siguri că citim cum vor ei …E de tot râsul !

 18. Las-o baltă hoțomano. In tara asta o mana de oameni fura de rup si se imbogatesc rapid in timp ce altii sunt tot mai saraci, dar hotii nu sunt prinsi. Zic unii ca hotul neprins e negustor cinstit, dar nu e deloc asa! Se vede clar si de pe Luna cine fura si cine nu, chiar nu e nevoie sa fie prins in fapt.

 19. În plus firma nici nu i-a înfipt sârma-n cur.