G4Media.ro

Drept la replică

Drept la replică

Mediplus a transmis redacției G4Media.ro un drept la replică în care susține că informația potrivit căreia ”în spatele” societății Mediplus Solutions s-ar afla un off-shore deținut de dl Cristian Burci ”este complet falsă”. ”Astfel, între societatea Mediplus Solutions sau asociatul său (Folendell Holdings Limited) și dl. Cristian Burci nu există niciun  fel de legătură (directă sau indirectă)”, se mai arată în dreptul la replică.

Mediplus mai arată că ”nici între societățile deținute de dl. Cristian Bucri, la care se face referire în cuprinsul artiolului, și societatea Mediplus Solutions sau asociatul său (Folendell Holdings Limited) nu exisstă nici o legătură. Informația potrivit căreia Mediplus Solutions ar fi reprezentată de dl. avocat Viorel Mocanu sau de cabinetul/societatea acestuia de avocatură este complet falsă”. (Vezi aici integral dreptul la replică transmis de Mediplus)

Context

G4Media.ro a scris duminică, 29 martie. că Mediplus Solutions, cu sediul pe strada Nicolae Caranfil, sectorul 1, București, are contracte de 40 de milioane de euro, doar în ultimul an, cu spitalele publice din România, informează Newsmaker.ro, care citează portalul guvernamental de transparență în achiziții publice, e-licitatie. ro.

Firma Mediplus a vândut Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București (ASSMB), spitalelor Universitar sau Militar din Capitală, spitalului din Focșani sau din Turceni, aparatură medicală pentru echiparea unor săli de operație sau instrumentar de sutură și sterilizare.

Mediplus Solutions este reprezentată în România de Dana Iacob și firma de avocatură a lui Viorel Mocanu, avocatul mai multor lideri PSD, precum Sorin Oprescu, Rovana Plumb și Sorina Pintea, și fost agent al României la CEDO, potrivit unui document al Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.

Mediplus Solutions este deținută de off-shore-ul cipriot Folendell Holdings Ltd, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

Off-shore-ul este deținut din 16 ianuarie 2020 de Silviu Adrian Mitroi, domiciliat în București, sectorul 1, bulevardul Mareșal Averescu, potrivit unui document al Registrului Comerțului din Cipru, obținut de Newsmaker.ro.

Același personaj a mai deținut 40 de procente din firma cipriotă în perioada august 2015 – mai 2016. Restul de 60 de procente erau ale unui off-shore din Tortola, Insulele Virgine Britanice, Celeran Ventures S.A.

Din mai 2016 până în ianuarie 2020, Folendell Holdings Ltd. a fost deținută de o altă companie off-shore cipriotă, Conmaco Ltd.

Celeran Ventures S.A. este controlată de omul de afaceri Cristi Burci și de Dan Belcea, potrivit site-ului companiei.

Citește integral

Achiziții în sănătate / O firmă deținută de un off-shore din Cipru are contracte de 40 de milioane de euro cu spitalele publice, numai în ultimul an / În spate este un alt off-shore controlat de patronul Adevărul și Prima TV, Cristian Burci

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. si smenari, si tari in gura. trebuia o ordonanta cu executarea prin impuscare e smenarilor, asta era important.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.