G4Media.ro

DRDP Craiova se disculpă în cazul șoferului mort din cauza unui bolovan…

Sursa foto: Facebook / CNAIR

DRDP Craiova se disculpă în cazul șoferului mort din cauza unui bolovan desprins de pe stânci, pe Valea Jiului / Responsabilitatea montării de sisteme de protecție ne revine la o înălțime de maximum 30 de metri

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova anunță că nu are în aria de responsabilitate căderile de pietre de pe versanții drumurilor pe care îi are în administrare decât până la o limită de înălțime de 30 de metri.

Bolovanul care a ucis un șofer care se afla pe Valea Jiului ar fi venit de la o înălțime mai mare de 30 de metri, astfel că DRDP se consideră absolvită de orice vină.

”În zona producerii evenimentului de duminica, 2.10.2022, sunt montate plase de protecție a  versantului care sunt în perfectă stare, între km 116+913 și 116+932 dar și bariere elastice între km 116+970 și 117+030, acestea fiind siteme de protecție stabilite prin proiect și executate pe teren. În această zonă datorită specificului dispozitivelor de protecție este exclusă execuția rănguirii de versanți. Această metodă este utilizată numai acolo unde nu sunt montate dispozitive de protecție. Lucrarea executată recent nu permite desprinderea de pe versant a unor stânci de mari dimensiuni acolo unde sunt montate plase.

Operațiunile de rănguire au fost executate înainte de montarea a sistemelor de protecție”, scrie DRDP Craiova într-o postare pe Facebook.

Totodată, instituția explică faptul că ”potrivit legii responsabilitatea montării de sisteme de protecție revine administratorului drumului public, până la o înălțime de maximum 30 de metri”.

Accidentul rutier s-a produs, duminică după amiază, pe drumul naţional 66, în Defileul Jiului, atunci când un bolovan desprins de pe un versant a căzut peste un autoturism şi a trecut prin parbriz.

Echipe de salvatori din două judeţe au intervenit la faţa locului şi l-au scos pe şofer din maşină, acesta fiind în stop cardio-respirator. Bărbatul a decedat ulterior.

În autoturism se mai aflau alţi 3 pasageri, care nu au fost răniţi. Drumul a fost degajat de bolovanul şi pietrele căzute de pe versant, traficul fiind reluat.

Un incident similar a avut loc în luna martie, în Defileul Jiului, cun bolovan desprins de pe versant a lovit roata unei maşini aflate în trafic, însă atunci nu s-au înregistrat victime.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Astia ori sunt batuti in cap ori nu inteleg ceva aici. Pai daca era instalata protectie pana la 30 de m nu se prindea bolovanul in plasa ? Nu cresteau sansele ca acel om sa supravietuiasca ?

  2. condoleante
    mai distractiv a fost cu mama surorilor gabor/columbeanu-la pestera polovragi i-a cazut un bolovan in cap si a mierlit-o.firi evlavioase probabil ca e si o manastire pe acolo

  3. Au obligatia dupa ploi abundente si vant puternic sa mearga sa verifice nu sa stea in birouri, sectoarele de DN si DJ cu caderi de pietre.