G4Media.ro

Dragnea: Relaţia cu SUA e bunicică, nu bună; avantajele pentru România nu…

Dragnea: Relaţia cu SUA e bunicică, nu bună; avantajele pentru România nu sunt foarte mari

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seară, că relaţia cu Statele Unite „este una bunicică, nu bună”, apreciind că din partea României „este foarte bună”, dar din partea SUA „e bunicică”, în timp ce „avantajele concrete pentru România, din punct de vedere economic şi strategic, nu sunt foarte mari”, transmite Agerpres.

Întrebat în cadrul unei emisiuni la Antena 3 despre mutarea ambasadei la Ierusalim, Dragnea a spus că „e un subiect uriaş, e un subiect de politică externă înalt”.

„Vorbim de două state puternice în lume, Israel şi SUA, vorbim de dreptul nostru de a hotărî unde să ne punem ambasada într-un stat, pe de o parte, pe de altă parte este şi atitudinea preşedintelui Iohannis, care nu sunt sigur că ştie ce vrea. Nici nu spune că nu e de acord, ca să le spună probabil la americani şi Israel ‘nu, domnule, eu vă susţin’, dar nici nu spune că e de acord, ca să semnalizeze şi în Europa. Uniunea Europeană nu a adoptat o poziţie, nu a asumat o poziţie comună acceptată. (…) Israelul este într-o perioadă în care are nevoie acută de prieteni. De prieteni adevăraţi. Prieteni adevăraţi sunt cei care în momentele importante sar în ajutor. Relaţia noastră cu Israel este foarte bună, dar potenţialul este uriaş. Şi avantajele posibile pentru România sunt foarte mari”, a spus liderul PSD.

În acest context, Dragnea s-a referit la relaţia României cu SUA, afirmând că este „bunicică, nu bună”.

„Relaţia cu Statele Unite este una bunicică, nu bună, e bunicică. A noastră, în sensul că din partea noastră este foarte bună, din partea lor e bunicică. Adică Ambasada Americii de aici are un anumit mesaj, un anumit discurs şi o anumită abordare, administraţia de acolo se pare că are altă abordare. Dar când se trage linie, avantajele concrete pentru România, din punct de vedere economic şi strategic, nu sunt foarte mari. În schimb, pentru noi SUA reprezintă o garanţie uriaşă de securitate cu care nu avem voie să ne jucăm”, a declarat Dragnea.

Foto: Agerpres / Alex Micsik

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Traducere:” Bibi și-a folosit toată siretenia, nu merge așa cum am sperat ! Fie ăl bătrân e urmărit…pas cu pas de către Deep State, fie pe ăsta tânăr, pe Jared, nu prea-l duce capul…?! Cine știe…?! Sau poate vina o fi a lui Crăcanel, bag seama nu și-a făcut curățenie la timp în Serviciul Secret după faza cu Noviciok-ul mânjit pe clanțe și pe pereți…?!”

 2. După mesajele pe care le transmite Dragnea pare derutat complet.
  Cred că a dat-o rău de tot în bară.
  Oare să îi fi zis cineva că umblă neimbalsamat pe stradă.
  Oricum guvernul e plin de zombie.
  Ar face figurație bună la Hollywood.

  • Dragnea, când zice „România”, de fapt zice „Dragnea”.

   „Avantajele pentru Dragnea nu sunt foarte mari.”

   Mai rău, boii care nu votează îi vor da puterea din nou

 3. la coalitia psd alde cu UE relatia e ca intre dusmani, a mai ramas relatia cu SUA sa o corecteze si apoi se poate lua oficial de relatia cu moskova, dar totusi cel mai bine sa plece pe multi ani la puscarie sa faca acolo relatii

 4. Țăranul de Gratia, repetentul, face politică internațională! El se ia la trântă cu marile puteri, chiar daca fug toți de el, ca de un ciumat; borfașul asta nu mai e primit de nimeni, o mai trimite pe parașuta de Veorika și apoi se lăuda că a fost el… E supărat ca un copil tembel care nu mai are acces pe nicăieri și își trimite „pretenii” sau frații sa spinoneze
  bre, șmenarule, Veorika a fost primită în calitate de prim-ministru al României ( din păcate), nu de reprezentantă a ta!
  Tot ce e în țară asta se raportează la el..daca el nu are o relație bună cu America, Romania nu are o relație bună cu America/ sau America cu România…
  Da, bre, știm, nu ai primit viza, americanii sunt f stricți cu hoții, zi merci că nu ești pe lista neagra și nu ai toate conturile internaționale blocate ( sute de milioane prin diverse țări ale lumii)

 5. Apropo, vezi raportul Departamentului de Stat, e devastator pentru voi, borfașii: corupție endemică, 10 august, libertatea presei,…asta daca te mai întrebi de ce ți se închid ușile în nas…

 6. Nici nu au cum sa fie prea bune cata vreme americanii nu acorda vize infractorilor.

 7. Liviu Avram:a) Să-l ajutăm pe Liviu Dragnea să nu mai mintă. Selecţia procurorului-şef european nu este un proces eminamente politic b)domnul Dragnea a făcut cerere de viză pentru Statele Unite ale Americii, să plece la AIPAC împreună cu doamna Dăncilă, și nu i s-a dat viză. S-a dat, dar de fapt s-a anulat. E o chestie cu totul specială. Și așa de bolnav era încât își lua viză să plece în America. Deci problema noastră de fapt asta este, de ce minte domnul Dragnea?”, a mai spus Victor Ponta. Atunci cum poate fi catalogat ,discursul doamnei Dancila privitor la mutarea ambasadei Rominiei de la Tel Aviv la Ierusalim ,decit ca un neadevar , spus cu buna stiinta in fata milioanelor de oameni .

 8. Bunicică?
  Daca vin sponsorizări la partid din Israel o fi treaba buna?
  Cu girul Licuriciului!