G4Media.ro

Dragnea, despre protocolul secret încheiat cu SRI pe când era ministrul Dezvoltării:…

Liviu Dragnea la Inalta Curte de Casatie si Justitie, marti, 15 mai 2018. Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Dragnea, despre protocolul secret încheiat cu SRI pe când era ministrul Dezvoltării: Astfel de protocoale sunt necesare, doar cele încheiate cu structuri din Justiție sunt ilegale

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a justificat marți semnarea protocolului secret cu SRI pe vremea când era ministrul Dezvoltării prin faptul că astfel de protocoale sunt necesare pentru protecția instituțiilor publice. El a susținut că doar protocoalele secrete încheiate de SRI cu structuri din Justiție sunt ”ilegale și neconstituționale”.

”Este vorba despre un protocol care se referă la cybersecurity, și anume la proteția datelor pe care le utilizează Ministerul Dezvoltării Regionale și instituțiile din subordine față de atacurile cibernetice și nu vorbim doar de atacurile unor hackeri, ci și din partea unor entități străine. Este un timp de protocol care s-a încheiat, din câte știu eu, cu toate ministerele. El a fost încheiat înaintea mea, eu doar am semnat revizuirea, dar asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu ce s-a făcut înaintea mea. N-are niciun fel de legătură cu toate minciunile spuse (…) Nu se poate compara cu protocoale secrete semnate între SRI și structuri din Justiție, care sunt întocmite sau încheiate într-un mod ilegal și neconstituțional. Tipul ăsta de protocoale între SRI și instituții publice sunt necesare, dar de aici și până la a spune că am colaborat cu statul paralel… și se vede colaborarea mea cu statul paralel. O simt cu fiecare termen la judecată”, a declarat Dragnea la Parlament.

Precizările liderului PSD vin după ce G4Media.ro a dezvăluit săptămâna trecută că Dragnea a semnat în 2014, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale, un protocol secret de colaborare cu Serviciul Român de Informații.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

 1. daca era pe cyber-securitate, de ce era secret? sa nu stie hackerii ca SRI vegheaza? sa intelegem ca a semnat asa in virtutea inertiei? de ce protocoalele secrete ale ministerului dezvoltarii sunt mai legale decat alea pe justitie? pentru ca se dezvaluie fapte de coruptie?

 2. ar trebui lege: ce e facut de liviu dragnea e legal! ce decide liviu dragnea ca e ilegal, e ilegal!

  • Corect, trebuie sa avem grija de geniile pe care acest popor le naste din cind in cind, precum si de ideile pe care le emana.
   Am mai avut unul de curind, dar din greseala l-am impuscat. Ce popor!

  • Exact,la fel este și în Rusia,ca să nu mai zic de Turcia.
   Mișto perspective pentru România!???

  • @Caragiale 2.0
   Esti sigur ca poporul l-a impuscat pe Ceausescu? Ceausescu avea sentinta pusa inca din 1968 si succesorul ales inca de pe atunci. Magureanu a avut misiunea, Brucan a coordonat iar Ilici a fost pionul ,totul sub asistenta kgb

 3. Pai nu e un protocol secret? Sa intelegem ca dl. Dragnea a dat detalii despre continutul unui protocol secret?

 4. Ambasadorul cu mandat penibil de 3 ani, n-are cumva un comentariu tampit legat de protocoale, ca vad ca acu nu sare-n sus!

  • Tot in fata la bolshoi cu 50 de ruble scurtisoru esti rusnacule? Ha-i valea asistlachele de pe ai+ci!

 5. Trist este că nici un jurnalist nu l-a întrebat pe dl Dragnea de unde știe că protocoalele încheiate între SRI și Justiție nu au fost supuse controlului de legalitate de către CSM, CCR și ÎCCJ.
  Opinia juridică a dl Dragnea nu valorează nici o ceapă degerată.

 6. Numai ce face Dragnea e legal, ce fac ceilalți e ilegal

 7. Bolshevic & infractor! Deci ce fac eu e bine, ce fac altii nu e bine si e chiar ilegal.

  Bai dinti bulitzi, esti un stalinist fara pic de rusine si demnitate ca sa nu mai spune de frica de Dumnezeu! Minti cu nerusinare si le dai la intors cum vrei tu crezand ca ai de a face doar cu niste retardazi pe care ii poti manevra cum vrei. Livache totul trece si orice inceput are un sfarsit. Nu uita asta cand iti vei vedea sfarsitul!

 8. M-a terminat nebunu cu explicatia asta!

 9. Mai deunăzi un alt nervos cu pretenții de atotștiutor ne explica cum a fost România distrusă în ultimii 10 ani. A fost și este în același partid cu Livache, același tupeu aceiași nemernicie. Românul merită defăimat pentru ceace a votat. Oare câtă unitate ne transmit acești varcolaci ce ne bântuie viața.

 10. Daca nu semna Protocolul cu SRI poate ar fi avut probleme cu „initiativa” OG 14/2013, OG prin care nu mai raspunde nimeni de corectiile financiare!

  „NOTĂ DE FUNDAMENTARE la Ordonanta Guvernului nr. 14 /2013
  privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru suportarea de la bugetul
  de stat a sumelor aferente corecțiilor financiare aplicate pentru abaterile de la
  conformitatea cu legislația din domeniul achizițiilor publice

  Faţă de cele prezentate, a fost promovată prezenta Ordonanţă a Guvernului
  privind reglementarea unor măsuri fiscal – bugetare pentru suportarea de la bugetul de
  stat a sumelor aferente corecţiilor financiare aplicate pentru abaterile de la conformitatea
  cu legislaţia din domeniul achiziţiilor publice.
  Viceprim-ministru,
  ministrul dezvoltării regionale și administrației publice
  Nicolae – Liviu Dragnea „

 11. Dar furtul de la copii e necesar si ala? Nu e ilegal si neconstitutional? Sa ii invatam cu vicisitudinile vietii, sa nu ii cocolosim…

 12. Protcolul din 2008 incadrat la secret de stat- strict secret, posibil sa fie desecretizat si sa nu mai fie valabil, intuitia imi spune ca fost activ doar 1 an. Ca altfel,pe legea sigurantei nationale, orcine vorbea de el fara autorizare facea parnaie.
  Celalalt e secret de serviciu, daca inca e in vigore si nu s-a desecretizat, asta se sanctioneaza administrativ-disciplinar.

 13. A fost mult timp baron, adica Satrap local,
  a ajuns in proximitatea puterii adevarate si a vazut cat de nevolnici sunt detinatorii ei (Gioana, Ponta), carora a fost nevoit sa le deschida usa cu capul plecat si sa le faca loc sa treaca primii, pana cand, mai cu ajutor din afara, mai ajutandu-se singur, a ajuns in fruntea partidului.
  A incercat sa nu mai faca greselile fostilor presedinti, in speranta ca nu va avea soarta acestora, dar pana la urma a facut altele, mai mari, mai grave, mai neobrazate.

  PS. O astfel de gresala este si ambitia lui de a avea intr-una dreptate in detrimentul celorlalti si de a descoperi vinovatii intotdeauna de cealalta parte de care se afla el pozitionat !

  PPS. Pozitia aceasta este usor schizofrenica ! 😉