G4Media.ro

Dragnea a câștigat procesul cu penitenciarul Rahova, acuzat că i-a încălcat dreptul…

Dragnea a câștigat procesul cu penitenciarul Rahova, acuzat că i-a încălcat dreptul la apărare și dreptul la sănătate / Peste două zile află dacă va ieși sau nu din închisoare

Magistratii de la Judecatoria Sector 5 au decis luni, 17 mai, că penitenciarul Rahova i-a încălcat lui Liviu Dragnea  fost  dreptul la apărare și dreptul la sănătate. Decizia este definitivă.  Dragnea a dat în judecată Penitenciarul Rahova, pe motiv că ar fi pierdut aproape 50 de zile de libertate din cauză că nu i s-a mai permis să muncească.

Fostul lider PSD, condamnat în mai 2017 la trei ani și jumătate în dosarul angajărilor fictive, se va prezenta pe data de 19 mai în fața judecătorilor, care se vor pronunța asupra contestației formulate de avocații lui Dragnea împotriva respingerii cererii de eliberare condiționată.

Dragnea a cerut sa-i fie recunoscute si zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate în considerare la calcularea fractiei de 2/3 din pedeapsa atunci când se va discuta cererea de eliberare conditionata.

Liviu Dragnea a acuzat penitenciarul Rahova în urmă cu două săptămâni că i-a refuzat asistenţa medicală şi că rana la coloană pe care o are i s-ar fi infectat.

„Eu am suferit o intervenţie la spitalul penitenciar Rahova la spate, această zonă este foarte importantă. Pentru că operaţia a fost pe spate, eu nu am putut singur să-mi curăţ rana şi să-mi schimb bandajul.

După intervenţie, medicul chirurg de la Rahova a trecut în fişa medicală şi a dispus ca medicii de la cabinetul medical din Rahova să cureţe rana din două în două zile.

În a şasea zi, o zi de vineri după-amiază, s-a instituit carantina. (…) Eram trei deţinuţi în cameră. La uşa nostră s-a prezentat un ofiţer care ne-a transmis că nu mai putem să ieşim din cameră, că nu mai avem voie să primim nici vizite şi nici avocaţi.

Timp de o săptămână, eu nu am avut acces la cabinetul medical, rana fiindu-mi pansată de colegii din cameră. Rana s-a reinfectat apoi, că nu am pansat corect şi vineri după ce am ieşit din carantină m-au dus din nou la spitalul Rahova şi m-au operat din nou pentru că rana recidivase. (…)

Doamna avocat mi-a prezentat ieri dosarul şi am văzut acolo o declaraţie din partea penitenciarului în care scrie că eu am refuzat asistenţa medicală.

Scrie în dosar la fila 12, 21.03.2021, toalete şi pansament, deţinutul a refuzat şi a zis că se tratează singur. Nimic mai fals, e o declaraţie mincinoasă dată de cei de la Rahova.

E fals în declaraţii, nu ştiu cine anume de la Rahova a declarat asta, dar colegii mei de cameră sunt cei care m-au bandajat. Ăsta a fost unul din motivele pentru care am spus că rana a fost pe spate şi nu mă puteam bandaja singur”, a susţinut Liviu Dragnea, în faţa instanţei, citat de Antena3.ro

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, pe 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Dragnea a lucrat ca mecanic la garajul auto al penitenciarului Rahova în care este încarcerat.

Surse: Ziare.com, Antena 3

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. L-au „abuzat” ca sa-l scape de jumatate din pedeapsa. Asta e tara in care traim, o facatura. Dosarul Tel Drum nu se mai judeca.

  2. „Alo, d-șoara Irinuca Tănase? Să nu uitați să Incuiați ușa vilei lui moș Țiriac, întrucât Poliția Română n-are suficient personal cât să poată să urmărească fiecare infractor proaspăt eliberat din penitenciar.. !
    PS. Dacă fostul dvs. concubin refuză să accepte cruda realitate vă sfătuim să vorbiți cu boșorogul să vă angajeze un bodyguard tânar și viril…!”

  3. „Dragnea a cerut sa-i fie recunoscute si zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv”

    Tipic pentru un pesedist de frunte.

  4. De la niște judecători corupți nu ai ce să aștepți. Pe ei îi interesează să primească darul, deși au salarii uriașe, cele mai mari din Romania.

  5. Poate ca si rana e o minciuns ca multe altele pe care le-a debitat tov. Dracnea. Ce rana, de unde o avea? Daca era grav nu-l operau in penitenciar, il duceau la spital. O fi aflat ca il asteapta alt dosar privind vizita din USA la investirea lui Trump?