G4Media.ro

Două treimi dintre americani nu sunt de acord cu felul în care…

Două treimi dintre americani nu sunt de acord cu felul în care administrația Trump gestionează problema imigranților

Americanii, în marea lor majoritate, nu sunt de acord cu felul în care administraţia preşedintelui republican Donald Trump gestionează situaţia solicitanţilor de azil pe de-o parte, iar pe de altă parte susţin că trebuie să existe o cale pentru ca imigranţii clandestini să poată rămână legal în SUA, potrivit unui sondaj publicat luni de Centrul Pew şi citat de EFE.

Potrivit sondajului, aproape două treimi dintre persoanele chestionate – 65% – cred că executivul american gestionează foarte prost sau relativ prost situaţia reprezentată de numărul tot mai mare al solicitanţilor de azil la frontiera cu Mexicul, faţă de 33% care consideră că administraţia americană face o treabă bună.

Pentru a face faţă crizei de la frontiera americano-mexicană, 86% dintre americani cred că este foarte importantă (52%) sau relativ importantă (34%) creşterea numărului de judecători care se ocupă de astfel de cazuri. În plus, 82% dintre americani sunt de părere că trebuie oferite condiţii sigure şi igienice pentru solicitanţii de azil, după sosirea acestora pe teritoriul SUA.

Pentru realizarea acestui sondaj, Centrul Pew a intervievat în perioada 22 iulie – 4 august 5.766 de persoane, din care au răspuns 4.175.

Totuşi, în pofida faptului că majoritatea americanilor dezaprobă felul în care administraţia SUA gestionează problema solicitanţilor de azil, tot o majoritate dintre ei (74%) consideră că ”sub o formă sau alta” este important să se reducă fluxul de migranţi care sosesc în ţară, iar 69% cred că este important să se ofere o asistenţă mai semnificativă ţărilor din America Centrală, de unde provin mulţi dintre solicitanţii de azil.

Dincolo de subiectul în sine al solicitanţilor de azil, sondajul Centrului Pew mai relevă că 72% dintre cetăţenii americani sunt de părere că imigranţilor ilegali ar trebui să li se permită să rămână legal în SUA dacă îndeplinesc anumite condiţii. În fapt, potrivit sondajului, americanii au o părere ”relativ pozitivă” despre imigranţii ilegali atunci când li se cere să evalueze calităţi precum onestitatea şi impactul la locul de muncă. Trei sferturi dintre americanii intervievaţi (77%) cred că imigranţii ocupă locuri de muncă pe care nativii nu şi le doresc oricum, 73% sunt de părere că imigranţii sunt la fel de cinstiţi şi de muncitori precum americanii get-beget, iar 69% nu cred că există o posibilitate mai mare în rândul acestora de a comite delicte mai grave.

Sursă: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Si mai mult de doua treimi dintre cei care scriu astfel de tampenii sau pun botul la propaganda neomarxist satanista, mananca numai cacat…

    • Si mai rămâne mai puțin de o treime compusă din labagii frustrați, extremiști cretini, imbecili psihopați care sunt si neofasciști și nemarxiști în adevăratul sens al cuvântului și care târăsc in viața de „căcat” le care o au pe zoaiele lăsate de „propaganda” urii și a violenței.

  2. Fara suparare dar in functie de statul unde a fost facut sondajul poti sa obtii ce procente vrei, si daca te apuci sa suni si imigranti….

    4175 impartit la 50 de state inseamna 83 de oameni per stat 🙂

    Ilar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.