G4Media.ro

Două tinere din România, forțate să se prostitueze în Marea Britanie, au…

Sursa foto: https://www.westyorkshire.police.uk

Două tinere din România, forțate să se prostitueze în Marea Britanie, au fost eliberate în urma colaborării dintre polițiștii români și cei britanici / În doar 4 luni, cel care le exploata sexual, tot cetățean român, a fost condamnat la 11 ani de închisoare

Reacția rapidă a poliției române, în colaborare cu cea britanică a dus la salvarea a două tinere, obligate să se prostitueze pe teritoriul Marii Britanii, anunță Poliția Română într-un comunicat de presă.

În doar patru luni, Anghel Iordache, un bărbat cu cetățenie română domiciliat în Anglia, a fost condamnat la 11 ani de închisoare în urma acestui caz, anunță West Yorkshire Police.

Potrivit informațiilor G4Media, un român aflat în Leeds a descoperit că una dintre fete era obligată să de prostitueze. El a anunțat poliția din România, care a anunțat poliția din Marea Britanie. Proxenetul Anghel Iordache a plecat în Anglia imediat după ce în iarnă i s-a ridicat controlul judiciar într-un dosar tot de trafic de persoane. Acolo a fost condamnat la 11 ani și 8 luni.

”În cursul lunii martie 2022, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, în baza informațiilor obținute cu privire la situația de risc și exploatare a două tinere românce, pe teritoriul Marii Britanii, au transmis cu operativitate aceste date autorităților britanice prin intermediul canalelor de cooperare polițienească internațională, în vederea verificării situației și salvării celor două victime.

Operațiunea de salvare desfășurată de polițiștii din Leeds a condus la arestarea unui bănuit, cetățean român și eliberarea celor două victime, ce ar fi fost exploatate sexual de acesta”, informează polițiștii români.

Din cercetări a reieșit că tinerele ar fi fost recrutate din România, fiind ulterior transportate în Regatul Unit al Marii Britanii, unde ar fi fost obligate prin amenințări și violență să practice prostituția, fiind cazate la mai multe adrese situate pe teritoriul Marii Britanii.

Persoanele cu care victimele ar fi fost obligate să întrețină relații sexuale contra unor diferite sume de bani ar fi fost racolate prin intermediul unor anunțuri postate de către cel în cauză.

În 4 luni de la informarea transmisă de Poliția Română polițiștilor britanici, respectiv în luna iulie 2022, bănuitul, cetățean român, a fost trimis în judecată, judecat și condamnat la executarea pedepsei cu închisoarea de 11 ani și opt luni, pentru exploatarea sexuală a celor două victime.

Este vorba de Anghel Iordache, în vârstă de 49 de ani din Harehills, UK.

”Acest caz reflectă reacția rapidă a Poliției Române în fața situațiilor de risc în care se pot afla victimele exploatării, subliniază buna și eficienta cooperare a forțelor de poliție române și britanice, precum și angajamentul acestor instituții în lupta împotriva traficului de persoane”, transmit polițiștii români.

 

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. In Romanika procesul dura 11 ani si-l condamna la 4 ani de parnaie (in cel mai bun caz).

  • In Romanistan ii dadeau imunitate parlamentara.
   Si 11 ani e prea putin pentru ca a distrus complet vietile femeilor.
   30 de ani trebuia sa primeasca cu munca grea obligatorie

  • În România era achitat. Avea și el 2 copii de crescut. Pentru ei o făcea.
   Ce vroiați domnilor? Să rămână 2 copii pe drumuri?

 2. Eu propun sa fie amendat sau urmarit penal si clientul. Ca daca n-ar fi cerere, n-ar fi oferta. Cine are raporturi cu ele, nu clientii? Participa si ei la abuz fizic si psihic, deci.

 3. Dacă era din Caracal, ar fi fost cel puţin cumătru sau tovarăş de pahar cu procurorii, prieten-sifon cu poliţiştii şi membru P$D.

  Urmărirea penală ar fi durat vreo 7 ani, cu minimum 3 clasări. Camera preliminară 2 ani. Era retrimis dosarul la parchet pentru completare, alţi 3 ani. Judecata pe fond – 5 ani! Apelul – 3 ani.

  Şi venea CCR cu prescripţia! – Ţac-pac!

  Şi ar fi dat apoi România în judecată la CEDO, unde primea bani plătiţi tot de fraierii, care plătesc pensiile speciale.

 4. nu va bucurati,au mai fost condamnati in UK la ani grei de puscarie si apoi expulzati in Romanika si sunt bine mersi liberi.

 5. Dupa moaca este Oltean autetic …… nu-i problea , va fi extradat in Rromanistan si eliberat pt ca a scris cateva volume de poezii

 6. Numai minciuni …..politia romana pe ele de ce nu le anchetează….pe ele doar le învață ce sa spună sa bage lumea la pușcărie și după ele rămân tot la prostituție doar o da bani lu altu care îl iubește mai mult….o vrajeala totul ..