G4Media.ro

Două noi vaccinuri dezvoltate de China National Biotec Group împotriva Omicron au…

sursa foto: Captură video

Două noi vaccinuri dezvoltate de China National Biotec Group împotriva Omicron au primit aprobare pentru a fi testate clinic ca doze ”booster” la Hong Kong, transmite Sinopharm

Două noi vaccinuri dezvoltate de unităţi ale China National Biotec Group (CNBG) împotriva variantei Omicron au primit aprobarea pentru a fi testate clinic ca doze ”booster” la Hong Kong, a anunţat sâmbătă subsidiara Sinopharm, transmite Reuters.

Oameni de ştiinţă din întreaga lume studiază variante de vaccin împotriva Omicron, în contextul în care datele clinice arată că anticorpii produşi de vaccinurile bazate pe tulpinile mai vechi ale noului coronavirus nu sunt eficiente în neutralizarea acestei variante extrem de transmisibile.

Cele două vaccinuri candidate, ambele conţinând corp viral inactivat al variantei Omicron şi fiind similare cu cele două vaccinuri Sinopharm folosite în China, vor fi testate pe persoane adulte care au primit deja două sau trei doze de vaccin, conform unui comunicat al CNBG. În document nu se precizează ce alte vaccinuri au primit participanţii la teste şi nici care va fi numărul acestora.

Un studiu realizat în China arată că o a patra doză a unui vaccin BBIBP-CorV, un vaccin Sinopharm existent, nu a dus la o creştere semnificativă a nivelului de anticorpi împotriva Omicron atunci când este administrată la şase luni după cea de-a treia doză de rapel.

În contextul în care cea de-a patra doză a vaccinurilor anti-COVID-19 existente nu a dus la atingerea nivelurilor de anticorpi produse după cea de-a treia doză, cercetătorii sunt de părere că noile vaccinuri vor oferi o mai bună alternativă ca viitoare doze „booster”.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Captură video

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Sa le testeze clinic pe toata popu//limea din Shnaghai – aia ținuta de 3 săptămânii in case cu sigiliul pe usa.

  2. Aia proaspat anexati sunt numai buni de cobai.