G4Media.ro

Două investigații The Guardian prezintă efectele pe care pandemia și închiderea școlilor…

Două investigații The Guardian prezintă efectele pe care pandemia și închiderea școlilor le au asupra bunăstării și sănătății mintale a copiilor / Riscă să apară o “generație pierdută”

Un grup de experți ce oferă guvernului britanic consultanță în domeniul combaterii pandemiei de Covid-19 a avertizat în mod repetat, dar fără să fie luat foarte în serios la nivel oficial, că tinerii și copiii de acum pot deveni o “generație pierdută”, deoarece riscă să sufere într-o măsură “catastrofală” de “pagubele colaterale” ale crizei, arată o investigație The Guardian. Aceeași publicație britanică a publicat, miercuri, o a doua investigație ce prezintă, în cifre, impactul pe care pandemia l-a avut asupra sănătății copiilor și tinerilor, raportând creșteri de la consumul de somnifere pentru copii la tratamentele pentru tulburări de alimentație.

 • Informațiile culese de The Guardian sunt valabile pentru Marea Britanie, dar au relevanță internațională prin faptul că rareori apar astfel de raportări agregate, care să arate impactul efectiv, direct și indirect al crizei Covid-19 asupra unor grupuri largi de elevi și tineri.

Impact economic direct

The Guardian a scris, într-o primă anchetă, că unii membri ai Grupului de consilieri științifici pentru situații de urgență (SAGE), organism ce comunică direct cu executivul britanic, i-au avertizat “de câteva ori” pe miniștri în legătură cu riscurile pe care le întâmpină copiii și tinerii (persoanele cu vârste între 7 și 24 de ani). Aceștia au suferit cel mai puțin, între diversele grupe de vârstă, din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, dar riscă să fie loviți “catastrofal” de “pagubele colaterale” ale crizei.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Cui sa cerem socoteala?
  Rafila, Cercel, Arafat, Tataru…

  • gheu 4 GMBH, platiti nene AI-ul sa maresca nr de accesari la acest articol

   sunt 474 de accesari la ora 22.18

   ce o sa creada lumea despre #kondensatori ?

   ca nu le pasa de copii ?!

  • lasă că ”maresc nr de accesari ” troli inculți și analfabeți cum e X-link, care intră de mai multe ori, de pe mai multe fantoșe, fără niciun interes, ci doar pentru ca ”le pasa”

 2. Ce bullshit mai e și ăsta?Au distrus câteva generații școlarizate în stil neocomunist care au acumulat datorii enorme pentru „cursuri universitare” pe specializări gen „artist coregraf expert în dansul lesbian latino” și „rasă și intersecționalitate” viitorul economic și cultural înțesat de „diversitate”,au ridicat „transgenderismul și identitățile gen-fluide (???)” la nivel de politică de stat și au permis migrația ex-europeană masivă, atât de masivă încât majoritatea orașelor mari sânt majoritar non-europene, au promovat structuri paralele gen „curți de drept islamic” și patrule „sharia police” și brusc, îi roade grija de vacanța de la îndoctrinare, luată de copii.Hipocrisy-define.

 3. Păi până acum am eșuat total la protejarea bătrânilor, casele de bătrîni fiind focare, eșuăm la a proteja copiii, dar salvăm pielea politicienilor.
  De fapt despre asta și este vorba, salvarea pieilor celor de la putere si avuți, cu consecinte dramatice pentru cei săraci, la nivel global.

  • Nu e vorba de săraci și bogați. E vorba de copii și bătrâni.

 4. Prostia este molipsitoare!! Pe multi dintre noi nu i deranjeaza!!

  • Daca un copil este intr adevar pasionat de un subiect, perioada aceasta poate fi extrem De prolifica, fiindca are timp sa se ocupe de el si mai putin de imbecilitatile cu care scoala ocupa timpul. Isi poate redescoperi o pasiune sau noi metode de a invata. Nu radeti, exista materiale atat de grozave pe internet despre orice subiect, doar bunavointa sa ai.

 5. Abureli! Copiii online care sunt inafara mediului scolar indoctrinant deja incep sa inteleaga ce inseamna libertatea gandirii. E o generatie adaptiva, libera si doxati in technologie. E o generatie carora nu le vei mai spune sa invete din romane mucegaite care nu mai au nici o relevanta in prezent. E generatia bitcoin!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.