G4Media.ro

Două gale extraordinare închinate Marii Uniri cu un teatru muzical care încă…

Două gale extraordinare închinate Marii Uniri cu un teatru muzical care încă nu există oficial

”Deși proiectul de înființare a Teatrului Muzical “Ambasadorii” se află încă în dezbatere publică până la data de 4 iunie, Palatul Național al copiilor și RMR anunță în cadrul aceluiași proiect două gale “extraordinare” închinate Marii Uniri, pentru data de 5 iunie. Întrebarea este evidentă: care este legalitatea afișării programului primei stagiuni, pentru o instituție care nu există deocamdată?”, anunță blogul dinstal.wordpress.com.

Sursa citată mai notează că ”din lipsă de idei, ministerul culturii se grăbește să investească în această nouă gaură neagră, care începe în forță cu două șușanele patriotice (I. Inima mea, România II. Mândri că suntem români).”

G4Media.ro a dezvăluit pe 24 mai că Ministerul Culturii, condus de actorul George Ivașcu, vrea să înființeze un nou teatru muzical, numit ”Ambasadorii”, și își justifică inițiativa prin nevoia de a oferi ”locuri de muncă absolut necesare pentru tinerii soliști”. Bugetul instituției pentru acest an va fi de 5,4 milioane de lei, urmând ca în viitor să-i fie găsit și un sediu.

În Nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre de Guvern apare și o formulare greu de înțeles: ”Necesitatea înființării acestui teatru muzical profesionist pentru tineri este justificată de o permanentă reprezentativitate internațională la înalt nivel profesionist pentru satisfacerea nevoii educative, culturale și sociale”.

Teatrul Muzical “Ambasadorii” va funcţiona ca instituţie publică, cu personalitate juridică subordonată Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, și va fi condusă de un manager. La rândul său, managerul e sprijinit în activitatea sa de un Consiliu administrativ, cu rol deliberativ, precum şi de un Consiliu artistic, cu rol consultativ. Până la găsirea unui sediu, Teatrul Muzical ”Ambasadorii” va funcționa la Palatul Copiilor din București.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ce mult ne lipsea Cantarea Romaniei si Adrian Paunescu! Noroc ca exista Youtube si tinerii actori pot sa invete din trecut spre multumirea batranilor si nostalgici spectatori. Lozinci, limba de lemn si ”reprezentare internationala” . Unde, in Cuba? Poate in Elvetia, ca tot merge individul cel mai reprezentativ acolo.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.