G4Media.ro

Două firme de construcţii care fac lucrări pentru Primăria Constanţa au fost…

sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Constanța

Două firme de construcţii care fac lucrări pentru Primăria Constanţa au fost amendate de Garda de Mediu cu 40.000 de lei/ Spaţiile de lucru nu erau umezite şi măturate, iar arborii erau afectaţi de lucrări

Două firme de construcţii care fac lucrări pentru Primăria Constanţa au fost amendate de Garda de Mediu cu 40.000 de lei deoarece spaţiile de lucru nu erau umezite şi măturate, iar arborii aflaţi pe străzile respective erau afectaţi de aceste lucrări.

Garda de Mediu a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că au fost controlate două societăţi de construcţii care realizează lucrări pentru Primăria municipiului Constanţa, pe bulevardul Ferdinand şi pe Şoseaua Mangaliei, în cadrul proiectelor privind îmbunătăţirea mobilităţii urbane.

“Pe porţiunile de străzi verificate, spaţiile de lucru nu erau umectate şi măturate, materialele pulverulente fiind antrenate eolian în atmosferă, provocând disconfort în zonele rezidenţiale. Firmele de construcţii nu au luat măsuri tehnice şi organizatorice pentru limitarea emisiilor de poluanţi în atmosferă, pe timpul derulării lucrărilor. Totodată, s-a constatat că prin lucrările efectuate au fost provocate vătămări ale arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale, fiind secţionate rădăcinile de la nivelul solului şi vătămări ale trunchiurilor copacilor”, se arată în comunicat.

Cei doi constructori au primit patru amenzi în valoare totală de 40.000 de lei.

În urma cu trei săptămâni, comisarii Gărzii de Mediu au sancţionat o altă firmă de construcţii pentru degajările de praf în atmosferă, în zona City Park Mall.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Muncitorii taie părți de borduri cu flexul, fac un praf Incredibil în mijlocul orașului. Am făcut sesizare la politie dar degeaba.

    • @Alex, pai nu ai citit? La Garda de mediu trebuie sa faci, nu la politia locala. De ce nu ai sunat la ministerul sanatatii, ca tot aia e

  2. În București, pe câteva străzi în sectorul 3, în zona Răcari, Râmnicu Vâlcea, se mătură strada cu suflanta de frunze, praful ridicat ajunge și pâna la etajul 2.