G4Media.ro

Două companii chineze au obținut aprobare pentru a oferi servicii de transport…

Sursa Foto: businesswire.com

Două companii chineze au obținut aprobare pentru a oferi servicii de transport cu vehicule autonome, fără şoferi, în Beijing

Companiile Baidu şi Pony.ai au obţinut fiecare aprobare pentru a oferi servicii de transport cu vehicule autonome, fără şoferi, în capitala chineză Beijing, transmite Reuters, citată de News.ro

Serviciul Apollo al Baidu va desfăşura 10 vehicule complet autonome într-un parc tehnologic dezvoltat de guvernul de la Beijing, a declarat gigantul chinez care oferă servicii de transport la cerere, într-un comunicat.

Autorizaţia marchează un pas înainte faţă de luna decembrie, când Baidu a spus că i s-a acordat o licenţă pentru a testa serviciul.

Baidu va opera acum servicii de robotaxiuri fără şofer în trei oraşe chineze, inclusiv Wuhan şi Chongqing.

Vehiculele nu vor avea oameni pe scaunul de conducere şi nici operatori de siguranţă.

Baidu, cu sediul central la Beijing, care generează majoritatea veniturilor din motorul său de căutare pe internet, s-a concentrat pe tehnologiile de conducere autonomă în ultimii cinci ani, deoarece caută să se diversifice.

Pony.ai, susţinută de Toyota Motor, a declarat într-un comunicat separat că a primit la rândul său o astfel de autorizaţie din partea oraşului Beijing.

Compania operează deja un serviciu de robotaxiuri în oraşul Gaungzhou din sudul Chinei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...