G4Media.ro

Două asociații de magistrați ii cer ministrului Cătălin Predoiu să își prezinte…

Sursa foto: Pixabay

Două asociații de magistrați ii cer ministrului Cătălin Predoiu să își prezinte public scuze după ce acesta le-a acuzat de dezinformare

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România și Asociația Inițiativa pentru Justiție transmit într-un comunicat de presă că atât timp ministrul justiției nu își va cere scuze public și nu va retracta afirmațiile sale din 6 septembrie 2022, nu vor participa la niciun fel de dezbatere în Comisia specială constituită în Parlament pentru adoptarea noilor legi ale justiției.

Reprezentanții celor două asociații susțin că Predoiu ar fi declarat, în cadrul dezbaterii din Comisia specială constituită în Parlament pentru adoptarea noilor legi ale justiției, că: ”nu toate asociaţiile magistraţilor critică acest proiect, unele dintre asociaţii îl susţin. (…) În plus, unele critici, cu tot respectul pentru cei care le-au făcut, s-au transformat la un moment dat în dezinformări. (…) Deci, haideţi să vedem şi la ce extreme se plasează unele critici şi câte argumente au în spate şi ce obiective au şi cu ce seamănă ele, dacă e să pun pagină lângă pagină, critici din societatea civilă, din asociaţii ale magistraţilor, unele dintre ele şi critici venite de aici din Parlament, prea seamănă”.

Cele două asociații arată că ”un asemenea discurs cuprinzând acuzații nejustificate este incompatibil cu orice regulă de comportament loial și plasează asociațiile profesionale ale magistraților într-un joc politic din care nu fac parte și nu există nicio justificare pentru a face parte”.

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România și Asociația Inițiativa pentru Justiție mai arată că ministrul justiției folosește în propriul interes împrejurarea că anumite critici ale respectivelor asociații au fost preluate de diverși observatori interni sau externi. ”Criticile publicate de trei asociații profesionale la 26 iulie 2022 au reprezentat primele analize realizate cu privire la cele trei proiecte vizând legile justiției, iar la data respectivă nu exista niciun fel de luare de poziție publică reală referitoare la acest subiect. Faptul că o analiză publică poate fi preluată de organizații neguvernamentale sau alte entități reprezintă un aspect firesc, în raport de rolul studiilor doctrinare într-un context profesional”.

”A acuza că unele puncte de vedere dezinformează sau sunt asemănătoare și a plasa asociațiile profesionale într-un context politic și în presupuse înțelegeri din care nu fac parte reprezintă o desconsiderare totală a rolului asociațiilor de magistrați și o distrugere ab initio a oricărui dialog, oricum greu de realizat între entități având seturi de valori cu totul diferite”, mai arată asociațiile.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Independenții dă la justiția mcvistă nu mai au cu cine să se certe, se ceartă intre ei acu
    Da’ rău ați mai ajuns băi, tot la aruncatul cu rahat politik in ventilator ați rămas.
    Vai dă mama ei dă justiție

  2. Dați o data gratiere de ață timp tot ziceți ca faci dar nu mai daceti