G4Media.ro

Două asociații civice din Moldova îi retrag sprijinul unui consilier al ministrului…

Foto: Împreună pentru Moldova

Două asociații civice din Moldova îi retrag sprijinul unui consilier al ministrului Sorin Grideanu, pe care îl acuză de ”propagandă fățișă” pentru PSD

Asociaţiile „Împreună pentru A8” şi „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” au transmis vineri Ministerului Transportului o înştiinţare prin care retrag îi lui Cătălin Urtoi mandatul de reprezentant al acestora pe lângă ministrul Sorin Grindeanu, potrivit unui comunicat al celor două platforme civice.

Cele două asociații îl acuză pe Urtoi, consilier al ministrului Sorin Grideanu, de ”propagandă făţişă făcută Partidului Social Democrat”, dar şi de ”sabotarea mandatului primit de la societatea civilă, acela de a pune presiune pe prioritizarea Autostrăzii A8, Ungheni-Iași-Târgu Mureș”.

”În mandatul dlui Urtoi proiectele A7 şi A8, ambele importante pentru Regiunea noastră, s-au decalat periculos de mult: A7 a avut un progres într-o manieră accelerată, deoarece servește direct intereselor Capitalei, în timp ce proiectul A8 – Autostrada cea mai utilă pentru dezvoltarea întregii Regiuni – înaintează cu dificultate, iar acest decalaj deteriorează şi mai mult coeziunea Moldovei, blocând în acelaşi timp comunicarea noastră rapidă cu Transilvania şi mai departe cu Europa”, arată cele două asociații.

Reprezentanții asociațiilor arată că Urtoi candidează pentru ocuparea unui post în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNIR) și îl critică pentru că pune interesul personal înaintea mandatului primit.

”Vrem să sancţionăm intenţia dlui Urtoi de a-şi aroga ca merite personale o îndelungă şi colectivă muncă de reprezentare regională, la care participă nu numai cele două Asociaţii semnatare dar şi alte Asociaţii din Iaşi, din Moldova, cetăţeni neafiliaţi, jurnalişti, politicieni etc. Aşa cum renunţarea la principii nu poate motiva scopul nostru, nici mesianismul, civic sau de orice fel, nu reprezintă soluţia pentru realizarea obiectivelor, oricât de spectacular ne sunt ele prezentate astăzi de dl Urtoi”, arată cele două asociații.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Urtoi, caracterul tipic de boier moldovean. Ce-l mai acuza pe Drula ca nu da prioritate la A8, ca nu se pricepe la proiecte, ca ce bun e el la specialist. Asta in timp ce se considera „activist”, membru al unei din asociatiile din subiectul articolului. S-a dus sa li.nga la Grind.eanu si acum si-a aratat fata.
    Asociatiile trebuiau sa se dezica de el din momentul in care a obtinut functie politica.
    De asta Iasul nu o sa aiba niciodata politicieni inflenti. Niste co.cli.ti parv.eniti, care se lauda ca sunt urmasii lui Stefan, Eminescu, Iorga, etc.

  2. Urtoi cat a fost lasat pe dinafara nu a stiut decat sa critice, acum fiind apropiat de minister nu face NIMIC

  3. O autostrada Transilvania-Moldova este deocamdata si pe termen mediu inutila, fiind suficient un drum expres bine facut. Ratiunile sunt evidente: se face autostrada A7, traficul spre/din Trsv. nu va fi suficient de dens, este in proximitatea unei zone/regiuni cu conflict militar si tensiuni politice pe termen lung, interesul economic (international) pentru Moldova/RM este si va ramane modest etc.

    Poate dupa 2050 se va putea reevalua…