G4Media.ro

”Dosarul Diamantelor”: Fosta soție a lui Daniel Tudorache trebuie să plătească o…

”Dosarul Diamantelor”: Fosta soție a lui Daniel Tudorache trebuie să plătească o cauțiune de 200.000 de euro. Instanța a respins definitiv contestația

Tribunalul București a respins vineri printr-o sentință definitivă cererea Adinei Tudorache, fosta soție a lui Daniel Tudorache, de eliminare a cauțiunii de 200.000 de euro stabilite de DNA în ”Dosarul Diamantelor”, potrivit deciziei instanței. În acest dosar, Adina și Daniel Tudorache sunt acuzați că au spălat sume mari de bani obținuți ilegal, cumpărând diverse produse și servicii de lux, printre care și diamante.

Reamintim că procurorii DNA au impus o cauțiune de 200.000 de euro pentru Adina Tudorache, acuzată de complicitate la spălare de bani, și de un milion de euro pentru fostul primar PSD din Sectorul 1, Daniel Tudorache, acuzat de spălare de bani.

Tribunalul București a respins vineri plângerea Adinei Tudorache drept inadmisibilă.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, săptămâna trecută, în fața procurorului Ana Dana de la Direcția Națională Anticorupție, care coordonează cercetările, Daniel Tudorache a spus că preferă să îl aresteze decât să îl pună să plătească o astfel de cauțiune.

Context. Procurorii DNA îl acuză pe fostul primar PSD al Sectorului 1 din Capitală, Daniel Tudorache, de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor.

Procurorii susțin că un apropiat al primarului ar fi cerut și primit de la un om de afaceri un comision de 10% din valoarea contractului cu o instituție aflată in subordinea Primăriei Sector 1, pentru a garanta plata la timp a facturilor și actualizarea tarifelor practicate de firma omului de afaceri. Apropiatul primarului ar fi primit 105.000 lei cash. DNA arată că ”există suspiciunea rezonabilă că Daniel Tudorache ar fi fost principalul beneficiar al sumelor primite de persoana din anturajul său”.

În plus, procurorii arată că în perioada în care a ocupat funcții publice (2008-2018), Daniel Tudorache ar fi beneficiat de sume de bani ”disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale licite”. Procurorii îl acuză că, pentru a ascunde originea sumelor de bani obținute ilegal, Tudorache s-ar fi folosit de doi interpuși: soția și menajera sa.

Banii introduși în circuit de soție și menajeră ar fi fost utilizați pentru a achita excursii în străinătate, bijuterii, articole vestimentare de lux atât din țară, cât și din străinătate, autoturisme, imobile, școli private, acordarea de împrumuturi și constituirea de depozite bancare, potrivit DNA. (Foto: Adina și Daniel Tudorache / Facebook)

Citește și: 

Diamante, acțiuni la un club de fotbal, mașini pe numele fostei soții și al menajerei: DNA îl acuză pe fostul primar Daniel Tudorache de spălare de bani

Cine este Adina Tudorache, fosta soție a lui Daniel Tudorache. DNA susține că fostul primar și-a trecut averea pe numele ei

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu