G4Media.ro

Dosarul de abuz în serviciu al șefului Autorității Electorale, Constantin Mituleţu Buică,…

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Dosarul de abuz în serviciu al șefului Autorității Electorale, Constantin Mituleţu Buică, a fost întors de judecători la parchet

Tribunalul Municipiului București a decis marți să returneze la parchet dosarul de abuz în serviciu al preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Buică, potrivit portalului instanței. Decizia e definitivă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti l-a trimis în judecată în 2021 pe Mitulețu Buică pentru comiterea în concurs a trei infracţiuni de abuz în serviciu, ultima în formă continuată. De asemenea, a fost trimis în judecată şi secretarul general al AEP, Cristian Andreescu, pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual.

În 27 februarie 2019, Constantin Mituleţu-Buică a fost ales de Parlament preşedinte al AEP, la propunerea grupului parlamentar PSD.

În 25 martie, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a declarat, pentru AGERPRES, că a fost pus sub acuzare pentru două infracţiuni de abuz în serviciu, pe motiv că în 2019 a aplicat două sancţiuni disciplinare pentru doi directori din instituţie, dar consideră că nu a făcut nimic ilegal. (Foto: INQUAM Photos / George Călin)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Dacă are toate studiile la băieții cu ochii albaștrii ,nu este normal!
    Citiți CV ul domnului și va lamuriti.

  2. justitia LA ORDINUL PARTIDULUI SI SECURITATII.