G4Media.ro

Dosarul Belina: DNA cere desfiinţarea Hotărârii de Guvern prin care insula a…

Dosarul Belina: DNA cere desfiinţarea Hotărârii de Guvern prin care insula a ajuns la CJ Teleorman

Procurorii DNA solicită instanţei desfiinţarea hotărârii de guvern prin care Insula Belina a fost cedată de Apele Române către Consiliul Județean Teleorman, care la rândul său a închiriat-o firmei Tel Drum, transmite Agerpres, care citează rechizitoriul prin care Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în Ministerul Dezvoltării (MDRAP), a fost trimisă în judecată alături de alţi inculpaţi.

„În ceea ce priveşte HG 943/2013, (…) solicităm restabilirea situaţiei anterioare prin desfiinţarea totală a acestui înscris, dar şi a contractelor de închiriere subsecvente nr. 1, 2 şi 3 din 16.01.2014, încheiate ca urmare a prevederii art. 5 din HG 943/2013: judeţul Teleorman, prin Consiliul Judeţean Teleorman, se subrogă în toate drepturile şi obligaţiile Administraţiei Naţionale ‘Apele Române’ „, se arată în rechizitoriu.

Sevil Shhaideh a fost trimisă în judecată în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.

Procurorii susţin că în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, iar, după doar câteva zile, cele două proprietăţi, cu suprafaţă de 278,78 de hectare şi, respectiv, 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal firmei Tel Drum, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptată HG 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale.

Foto: Sevil Shhaideh (InquamPhotos / Octav Ganea)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Tot la cererea D.N.A. : „Mustaciosul sa repupuleze lacul cu stiuci si cu bibani…! Carasul are oase multe…”

  2. Ăsta-i drumul !!! Hai DNA !!!! Totuși încă vorbim de firmituri. PSD-ul, partidul organizație infracțională, trebuie scos în afara legii. Asta este direcția.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.