G4Media.ro

Dosar penal pentru deversări ilegale de deșeuri în râul Argeș. Sechestru de…

Dosar penal pentru deversări ilegale de deșeuri în râul Argeș. Sechestru de 6 milioane de lei pe activele firmei Ecogreen Construct din Adunații Copăceni

Parchetul Sectorului 1 a pus sub acuzare firma Ecogreen Construct din Adunații Copăceni, județul Giurgiu și 3 persoane fizice pentru deversări ilegale de deșeuri în râul Argeș.

”În perioada 26.07.2019-22.10.2019, o societate comercială care colecta, transporta și depozita/elimina deșeuri municipale și deșeuri de origine animală din parcurile din Sectorul 1 București, a deversat în apă și a introdus în sol sute de tone de deșeuri, respectiv le-a îngropat în sol în zona unor balastiere din județele Ilfov și Giurgiuși le-a deversat în albia râului Argeș, fără respectarea prevederilor legale, aducând un prejudiciu semnificativ mediului”, arată procurorii.

Anchetatorii au luat măsura sechestrului asigurător asupra activelor firmei și ale administratorului ei până la concurența sumei de 6 milioane de lei. Este vorba de savârșirea infracțiunilor de la articolul 8 alineatul 1 și articolul 3 din legea 101/2011 pentru prevenirea şi sancţionarea unor fapte privind degradarea mediului.

 • ”Articolul 8
  (1) Deversarea, emiterea sau introducerea, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu, a unei cantităţi de materiale în aer sau sol care pot provoca decesul ori vătămarea gravă a unei persoane sau un prejudiciu semnificativ adus mediului constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
 • Articolul 3
  Colectarea, transportul, valorificarea sau eliminarea de deşeuri, inclusiv supravegherea acestor operaţiuni şi întreţinerea ulterioară a spaţiilor de eliminare, precum şi acţiunile întreprinse de brokeri în procesul de gestionare a deşeurilor, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu, care pot provoca decesul ori vătămarea gravă a unei persoane sau un prejudiciu semnificativ adus mediului, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.”

Administratorul și asociatul unic al firmei Ecogreen Construct din Giurgiu este George Alexandru Mănescu de 31 de ani, potrivit datelor de la Registrul Comerțului. Vezi un interviu cu el aici:

Polițiștii au făcut percheziții de dimineață și la firma Sud Grup Edil Construct din Călugăreni, județul Giurgiu. Administratorul și acționarul firmei este Cătălin Constantin Florea din Adunații Copăceni.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Oameni stricati la cap, in oricate ape s-ar fi spalat, transpiratia ii ajunge in maxim o ora, metabolism defect !

 2. Praf in ochi… Masuri radicale si amenzi pe masura prejudiciilor, corect evaluate. Adica…costul rectificarii situatiei, curatarii si ecologizarii zonei, plus costul neutralizarii corecte a substantelor/desheurilor respective.
  Plus, legislatie conforma normelor europene (nu inventam apa calda!), si aplicarea legislatiei…urgent!!!
  Altfel, praf in ochi!

 3. Munca de acasa e singura optiune, dar nu asta e problema ca banuti exista, relatiile sociale 🙁

 4. Acum intelegi de sunt condamnati taranii sa fie wagabonzi ca altfel ar fi pe la vashington.

 5. Pai, ce fac astia?! Parchetarii adica… Fac discriminari?! Pai, toate raurile din tara sunt infectate prin deversari! De exemplu, ati vazut la ProTv in ce hal a ajuns si Prahova! Sa ajunga sa puta apa Prahovei din cauza „UAT-„urilor din zona de munte situate de-a lungul ei si sa nu ia nimeni nicio masura!!!!! Romania – satul fara caini, dar avem grija sa citim din scripte si sa spunem din gura ca respectam statul de drept! Ti-ai dracului cu statul vostru….

 6. Drujba lui chereshtoy taie padurile. In loc gunoaie. Ca sa faca bani mafia.
  Ca de a-ai avem statu rroman in care sinistrii tudorei cumuleaza cateva pensii si salarii de mii de ieuro.
  In care sinistrul tariceanu ii tine tucalul lui dragnetti.
  in care „mama sunt eu oprisan” protejat de securisti si-a facut hectare de vile. baiatu are ceva la mansarda, cum altfel se explica ?

  Ochii pe A3 bobor. Imbogatiti-l pe puscariasul Felix, infractor!

 7. Baaaaaaa, in afara de luat salarii si spagi si jaf fara de contenire ce rol mai are qasa zisul stat rroman ?

  Ati mai fost la evidenta popolatiei ? Sa vedeti ca 50% din cei din salile de asteptare sunt rromi ?

  Rromi au „muncit” si acum cumpara casa dupa casa in orase.
  Iliescu, nemul lor, va trai suficient sa vada rromania scrisa cu doi de r.

 8. Ce rusine de comisar sef la mediu,in bucuresti.
  Nici fata nu l ajuta,nici capul!
  Daca l mai tin liberalii o zi in functie se fac de tot rahatul!

 9. Ecogreen, ce ironie

 10. Da așa este ,niște borfași ,aloo DNA sesizativa și împotriva lui BRICEAG fiind unchiul acestui taranus ,pt ca ei controlează mafia locală a pământurilor care le a luat cu japca la oameni . Dacă vreți sa știți cine este asta , pai este băiatul unuia care ia pământurile in arenda al sătenilor și când le da toamna roadele le da mai multă țărână decât boabe , niște escroci.