G4Media.ro

Dosar penal pentru 16 persoane care s-au întors din Marea Britanie cu…

Dosar penal pentru 16 persoane care s-au întors din Marea Britanie cu adeverințe false de vaccinare împotriva COVID-19

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis, joi, că autoritățile au deschis dosar penal pentru 16 persoane care s-au întors din Marea Britanie în România, folosind adeverințe false de vaccinare împotriva COVID-19.

„La data 22 iulie a.c., lucrători din cadrul  Serviciului de Investigații Criminale au efectuat o acțiune pe Aeroportul Iași, împreună cu Poliția de Frontieră si Poliția Transporturi la un zbor dinspre Marea Britanie – Luton, iar dintre cei 44 de pasageri, 11 au recunoscut că au adeverințe false. Dosarul penal privește în prezent 16 persoane”, se arată într-un comunicat al MAI.

Polițiștii de la IPJ Iași s-au sesizat în urma reclamației directorului DSP Iași, care a constatat că în ultima perioadă au început să apară tot mai multe cazuri de persoane care locuiesc sau lucrează în străinătate, în special în Marea Britanie, care prezintă adeverinţe false de vaccinare împotriva COVID-19.

„Astfel, în contextul activităților menționate anterior, la 20 iulie a.c., polițiștii români au fost sesizați cu privire la faptul că, în ultima perioadă de timp, medici din cadrul DSP Iași, care participau la triajul epidemiologic pe Aeroportul Iași, au constatat că o parte a cetățenilor ce revin în România din Marea Britanie și în special persoanele care aveau plecarea de pe Aeroportul Luton, prezintă o adeverință eliberată de autoritățile engleze, din care rezultă că au avut și s-au vindecat de Covid 19.

Specialiștii DSP au mai constatat, conform actelor puse la dispoziție, că pasagerii care prezentau aceste documente au avut perioada îmbolnăvirii în intervalul 15-30.05.2021, considerând prin acest lucru că actele sunt falsificate. Lucrătorii I.P.J. Iași – Serviciul de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals și uz de fals și efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași”, mai transmite MAI.

Falsul și uzul de fals cu privire la aceste tipuri de documente constituie infracțiune și se poate pedepsi cu închisoare de până la 3 ani.

Context

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi, a declarat, miercuri, că în ultima perioadă au început să apară tot mai multe cazuri de persoane care locuiesc sau lucrează în străinătate şi care prezintă adeverinţe false de vaccinare împotriva COVID-19.

Potrivit sursei citate, cele mai multe astfel de documente false sunt prezentate de persoane care vin din Marea Britanie.

„Sunt multe persoane care vin din afară şi au documente false pentru a dovedi fie vaccinarea, fie faptul că au trecut prin boală. De exemplu, sunt persoane care aduc dovezi de vaccinare, dar spun că nu au mai fost în România de doi ani (…) A fost un grup mare de persoane care a venit din zone diferite ale Marii Britanii, dar care aduc dovada că s-au îmbolnăvit în aceeaşi perioadă, în aceeaşi zonă. Am sesizat organele de specialitate care se vor ocupa de acest lucru. Asta ne face să credem că marea majoritate care vin de acolo nu sunt dispuşi să respecte regulile de prevenţie. Este vorba de zeci de astfel de cazuri”, a explicat jurnaliştilor directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi.

Sursa foto: Pxfuel.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Sau….?

  • Da. Cam la un metru optzeci fiecare, atletici, studii superioare. Si toti faceau parte din aceeasi castă indiană.

  • Magraoni cu cortul.
   Luni dimineata la 0.30 erau intrate pe Sosire Otp doua curse low cost din UK.
   Am banuit ca au intrat sute de persoane tuciurii nevaccinate.
   Se confirma „blonzii”.

  • Erau jmecheri care nici nu au dorit vaccinarea absolut gratuită, fiindcă daca esti inregistrat la GP,esti chemat după vârstă la vaccin.
   Au găsit pe cineva care să falsifice adeverințe dar au luat țeapă 😂😂😂😂.
   De ‘ trebuia să încerca cineva și asta…..

 2. la puscarie cu ei!

 3. Vretnici de pușcărie sunt? Vretnici sunt! Pârnaie plăcută!

 4. Atunci cand sistemul mincinos si totalitar te asupreste, desi ceea ce au facut ei e gresit dpdv “legal”, e oarecum fireste sa fie cei care-l fenteaza. Iar voi cei cu idei neocomuniste, carora a inceput sa va placa masca si arestul la domiciliu si vaccinul, nu vi se pare ca intoleranta si ura voastra fata de cei ce nu accepta minciuna oficializata si noul totalitarism, fara indoiala ca se va intoarce si impotriva dumneavoastra. Si apropos, unde scrie ce culoare erau acei oameni?