G4Media.ro

Dosar penal pe numele unei tinere din Hunedoara infectată cu coronavirus care…

Dosar penal pe numele unei tinere din Hunedoara infectată cu coronavirus care nu a stat în izolare după revenirea din Italia și a mers în două spitale

Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani s-a autosesizat și a constituit un dosar penal pe numele tinerei de 26 de ani din Valea Jiului confirmată cu noul coronavirus, din cauză că nu a respectat termenii izolării la domiciliu după ce s-a întors din Italia, așa cum i se recomandase. În același timp, personalul medical de la Spitalul din Petroșani, unde a fost internată femeia, și pacienții au fost izolați, relatează Informația Văii Jiului.

”Este un dosar înregistrat pe infracțiunea prevăzută de art. 352 al.1 din Codul Penal, dosar înregistrat astăzi, Este dosarul 1018/P/2020”,a declarat procurorul Darius Roman, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani.

Este vorba despre articolul referitor la zădărnicirea combaterii bolilor și, potrivit al. 1, ”Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Pacienta ar fi trebuit să se afle în izolare la domiciliu după ce s-a întors din Italia, însă a făcut mai multe deplasări, fără să anunțe că vine din zonă cu potențial de risc și că ar trebui să fie în izolare conform procedurilorși recomandărilor. A fost chiar și în municipiul Hunedoara, pentru un RMN, pentru afecțiunile pe care le avea. Și grav este că, până când jandarmii au depistat-o în spital, la o zi după internare, a stat ”la comun”, intrând în contact cu mai mulți oameni.

”În cursul zilei de joi, 5 martie, s-a internat în Spitalul de Urgență Petroșani o pacientă în vârstă de 26 de ani, fără a preciza că vine din Italia, cu probleme neurologice. În data de 6 martie, am aflat de la jandarmi că această pacientă este pe lista persoanelor care ar trebui să se găsească pe lista persoanelor izolate la domiciliu și din acel moment s-au luat măsurile care trebuiau luate pentru a izola această pacientă, care nu avea contact cu vreun caz COVID 19, dar venea din zona respectivă, mai precis de la Verona. Începând cu seara de vineri, când a venit și DSP, s-a aplicat amenda pentru părăsirea izolării la domiciliu. Evoluția pacientei în prima fază a fost nefavorabilă în cursul zilei de luni, când s-a administrat medicație, ce am putu obține la nivelul spitalului, pentru problemele ei neurologice. Menționez că pacienta nu a avut niciun moment acuze care să țină de definiția actuală care o avem pentru o boală care să țină de COVID 19. În cursul nopții de luni spre marți a fost recoltată de către cei de la DSP, iar ieri în cursul serii pe diverse canale a apărut confirmarea că ar fi pozitivă pentru COVID 19, motiv pentru ca mai târziu, după ora 12.00, a fost preluată de o ambulanță, cu izoleta aceea specială ISU și dusă la Timișoara. Problemele generate de această pacientă sunt cu implicații deosebite, care vor trebui văzute și evaluate de către cei de la DSP în cursul anchetei epidemiologice, pentru că ea în perioada 1 martie și până în data de 5 martie, când a fost internată în Petroșani, ea a fost ”liberă” și a profitat de libertatea respectivă. A fost inclusiv la Hunedoara, la un RMN, deci traseul este destul de lung. Din momentul internării, problemele pe care le ridică sunt contactele avute în perioada 5 și 6 martie, perioadă în care nu se știa de unde vine și ca atare protecția față de ea a fost cea obișnuită față de orice alt pacient. Abia în data de 6 s-au instituit măsurile de protecție cerute de un pacient suspect de Covid 19. Ca atare, probabil ancheta epidemiologică pe care o va face DSP în afara spitalului va fi destul de stufoasă. În interiorul spitalului apar o serie de probleme urmare a acestor contacte, care ridică mai multe linii care s-ar putea să ducă la posibila închidere sau restrângerea activității unor secții. Aici vom vedea după discuțiile cu cei de la DSP care sunt măsurile care trebuie să le impună”, a explicat astăzi în cadrul ședinței CLSU, dr.Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgență Petroșani.

42 de persoane, personal medical și pacienți care au fost internați la Secția de Neurologie a Spitalului de Urgență Petroșani înainte de a se cunoaște situația medicală a tinerei de 26 de ani confirmată pozitiv cu noul coronavirus sunt izolați la domiciliu, mai scrie Informația Văii Jiului.

Este vorba despre persoanele care au intrat în contact direct cu pacienta. În același timp, spun reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, în spital se iau masuri de dezinfecţie sub coordonarea medicului epidemiolog.

”În urma rezultatelor analizelor care au confirmat ieri infecția cu COVID – 19 pentru o femeie de 26 de ani, internată la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, a fost declanşată ancheta epidemiologică şi au fost recoltate probe de la 42 de persoane care au intrat în contact cu pacienta. Probele au fost trimise la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara şi se aşteaptă rezultatele. Conform procedurilor, cele 42 de persoane au intrat în regim de izolare la domiciliu. Totodată, în spital se iau masuri de dezinfecţie sub coordonarea medicului epidemiolog. Spitalul din Petroşani aplică în continuare reguli stricte privind accesul în unitatea medicală”, au comunicat reprezentanții CJSU.

Alte măsuri vor fi luate în funcție de rezultatul analizelor pentru probele recoltate.

Sursa foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Tuta….. s-a dus să facă și ea un ‘giro’ pe la spitale să vadă dacă are cu cine împărți coronavirus.

  • Da, e proasta. Ea si inca vreo treime dintre romani. Sa le facem dosar penal. Sau si mai bine, sa-i ardem pe rug.

 2. Da, e proasta, dar statul abia astepta posibilitatea sa faca dosare penale pentru mersul la spital.

  Cum a dovedit PSD-ul, daca nu folosesti echipamentul, nu se degradeaza, iar banii de mentenanta ajung la partid.

  Ati votat hoti. Da, fata aia e proasta, dar ca ea sunt milioane in tara asta.

  • Tot prost ai rămas, rușine mamei tale ca a cacat un astfel de element.

  • @aveti ce votati – mai da-te-n mortii tei de aici de postac
   MAI, ce mortii tei pazesti, va laudati ca le puneti bratari de supraveghere, ca ii paziti, ca mortii ma-sii. Nu va faceti meseria, militienilor

 3. !Aveti ce votati.

  ai toate tiglele pe casa puse?

  cum adica * statul abia asteapta* ?

  si ce treaba are psd-ul in cazul asta?

  politizati ca altceva nu stiti, minte clara….

  dupa mintea aia clara pe care o aveti imi dau seama de importanta mondiala a psd-ului, China, Coreea de sud, Taiwan

  va destainui un secret: pupincourismul nu v-a imunizat caci nu poate imuniza!

 4. Intrebarea care se pune este urmatoarea: vaca asta retardata isi platea contributia la asigurarile medicale in Romania?

  • Atunci se ducea ca sa le plateasca,isi uitase cardul acasa, si-si cauta codiasporeni tampiti pentru a se imprumuta.

  • Din moment ce se cauta la doua spitale, banuiesc ca si le platea.
   Nu asta e problema, problema e ca autoritatile lasa la latitudinea tuturor proastelor care au spalat italieni la cur responsabilitatea carantinei. Or, ar trebui toti triati si bagati in carantina pusa la dispozitie de catre stat.

 5. … ca ea mai sunt multe și mulţi în ţară… vrem o ţară ca afară… ca Italia se pare, în 13 luna viitoare!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.