G4Media.ro

Dorina Rusu, CNA, acuză Guvernul și reprezentanții PSD din Consiliu că boicotează…

Dorina Rusu, CNA, acuză Guvernul și reprezentanții PSD din Consiliu că boicotează referendumul pe Justiție și nu-l fac vizibil

Dorina Rusu, reprezentanta președintelui Klaus Iohannis în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), a declarat, pentru Europa Liberă, că absența reglementărilor în privința campaniei pentru referendum „se înscrie în dorința majorității PSD de a boicota și de a face invizibil referendumul pe Justiție”. Opt din cei 11 membri ai CNA sunt numiți de actuala coaliție guvernamentală, inclusiv președinta în exercițiu a Consiliului, Monica Gubernat.

Dorina Rusu a explicat, pentru Europa Liberă, că președinta CNA, Monica Gubernat, a respins solicitările sale de a fi adoptat un regulament cu normele de campanie electorală pentru referendum și de a fi introdus acest subiect pe ordinea de zi a discuțiilor. „Nici nu au ajuns să fie supuse la vot solicitările noastre”, a spus Dorina Rusu, referindu-se la cei trei membri care nu fac parte din majoritatea fidelă PSD. Președintele Iohannis a numit două reprezentante în CNA, iar PNL, unul singur. USR nu are membri în consiliu.

Dorina Rusu a acuzat și Guvernul de boicotare a referendumului pe Justiție, solicitat de șeful statului. Ea spune că în reglementările Guvernului privind organizarea referendumului nu a mai fost trecut un termen până la care CNA să emită regulile de campanie în audiovizual. Rusu a arătat că și la ședința de marți va solicita din nou redactarea unui regulament, în condițiile în care campania electorală se încheie vineri seara.

Pe de altă parte, Rusu a mai declarat că, și în absența unui regulament al CNA, televiziunile ar fi putut organiza dezbateri pe această temă, pentru că nu există nicăieri o interdicție în acest sens.

Un proiect G4Media.ro – Fundația Konrad Adenauer
#MonitorizareEuroparlamentare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Olanda câștigă Eurovision 2019 iar Romania face referndum pe Justitie.
  https://www.youtube.com/watch?v=R3D-r4ogr7s

  • Emile, postac batut in cap, fiecare cu ce-l doare mai tare! Pe noi ne doare de justitie, si e foarte bine. Pe tine nu te doare, ca esti postac infect.

  • Spagarii doamnei Pintea au o vorba, ce doare inca e viu.

 2. Dar cu celãlalt referendum ce a zis trimisa lui Ciordhauser ? Atunci a cerurt dezbateri? Ce jigodii trimite Ciordhauser la CNA la CCR plus consilierii.

  • … tu ai urla de durere.

  • Piei drace!

 3. Pai si daca a fost ce?