G4Media.ro

Donald Trump vrea să câștige bani în urma descinderii FBI la locuința…

Sursa foto: JIM WATSON / AFP

Donald Trump vrea să câștige bani în urma descinderii FBI la locuința sa: A solicitat donații politice de la susținătorii săi invocând ancheta în mesaje și email-uri

Donald Trump a încercat marţi să câştige bani de pe urma ştirii privind percheziţia FBI la proprietatea sa din Florida, invocând ancheta în mesaje text şi e-mailuri prin care se solicită donaţii politice de la susţinătorii săi, transmite Reuters, citată de News.ro.

Percheziţia fără precedent a locuinţei unui fost preşedinte a marcat o escaladare semnificativă a anchetei federale care are rolul să stabilească dacă Trump a eliminat ilegal documente de la Casa Albă, la încheierea mandatului său, în ianuarie 2021.

Trump continuă să cocheteze public cu o nouă candidatură la preşedinţie în 2024, dar nu a spus clar dacă va face acest lucru.

Trump a încercat să descrie percheziţionarea clubului său Mar-a-Lago din Palm Beach ca pe o mişcare motivată politic a administraţiei preşedintelui Joe Biden, fostul preşedinte jucând un rol cheie în alegerile primare republicane, care au loc înainte de alegerile intermediare din noiembrie, care vor determina controlul asupra Congresul SUA.

”În timp ce îi văd pe candidaţii susţinuţi de mine câştigând mari victorii şi văd dominaţia mea în toate sondajele, ei încearcă să ne oprească din nou pe mine şi pe Partidul Republican”, a spus Trump marţi, într-un e-mail de strângere de fonduri.

Trump a mai afirmat că ”nelegiuirea, persecuţia politică şi vânătoarea de vrăjitoare trebuie să fie expuse şi oprite”.

Fostul preşedinte şi-a lansat comitetul său de acţiune politică Salvaţi America la câteva zile după ce a pierdut alegerile din 2020 în faţa lui Biden. Are peste 100 de milioane de dolari în bancă, un buget de război formidabil.

Trump a anunţat luni percheziţionarea clubului său, într-un comunicat, spunând că aceasta a fost efectuată de ”un grup mare de agenţi FBI”.

Cartierul general al FBI din Washington şi biroul său din Miami au refuzat să comenteze.

Eric Trump, unul dintre copiii adulţi ai lui Trump, a declarat luni pentru Fox News că percheziţia a vizat cutii cu documente pe care tatăl său le-a adus de la Casa Albă.

O sursă familiarizată cu chestiunea a confirmat pentru Reuters că percheziţia pare să fie legată de eliminarea de către Trump a unor documente clasificate de la Casa Albă.

Ancheta este una dintre numeroasele investigaţii care s-au concentrat asupra lui Trump de când şi-a încheiat mandatul, la câteva săptămâni după ce susţinătorii săi au luat cu asalt Capitoliul SUA, pe 6 ianuarie 2021, într-o încercare nereuşită de a-şi inversa pierderea electorală.

Trump continuă să susţină în mod fals că alegerile au fost furate prin fraudă la vot pe scară largă.

Fostul preşedinte rămâne cea mai influentă voce a Partidului Republican, deşi sondaje recente au arătat că un număr tot mai mare de alegători republicani îl susţin pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, ca potenţial candidat pentru 2024.

O lege federală numită U.S. Presidential Records Act impune păstrarea notificărilor, scrisorilor, notiţelor, e-mailurilor, faxurilor şi altor comunicări scrise legate de îndatoririle oficiale ale unui preşedinte.

Orice percheziţie a unei locuinţe private ar trebui să fie aprobată de un judecător, după ce agenţia de urmărire penală a demonstrat cauza probabilă că percheziţia este justificată.

Aproape sigur o astfel de perche3ziţie trebuie aprobată şi de directorul FBI Christopher Wray, un numit de Trump, şi de şeful său, procurorul general Merrick Garland, care a fost numit de Biden.

Un oficial de la Casa Albă a spus că lui Biden nu a fost notificat în prealabil cu privire la percheziţie şi a trimis întrebări Departamentului de Justiţie.

Trump nu a fost prezent la momentul percheziţiei, deoarece se afla luni la New York, a informat Fox News Digital, publicând o fotografie a lui Trump despre care un reporter Fox a spus că îl arată părăsind Trump Tower.

Trump, care locuieşte la clubul său din Palm Beach de când şi-a încheiat mandatul, şi-a petrecut, în general, verile la clubul său de golf din Bedminster, New Jersey, deoarece Mar-a-Lago se închide de obicei în perioada verii.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Este absolut incredibil cum o asemenea paiață umană a putut sa ajunga presedintele SUA! este lipsit de orice simt moral

 2. Cum? Doar atat? Doar atat pentru narcisistul care se crede cel mai din cei mai cei, gelos pe faptul ca nu poate avea o dictatura personala (pe viata evident) si gelos pe faptul ca in lume nu exista in fiecare casa o statuie cu trump? Gelos ca nu se fac ode si cantece despre el?

  P.S. Narcisistii stiu de ce? 😀

 3. Auraro…..si simion a atacat parlamentul! Probabil erai s8 tu,ca dacă n aii serviciu și nici scoala,te a scos simion si sosoaca la atac.,Atat va duce mintea de analfabeti ce sunteți! Vezi ti de abecedar și apoi pune mana pe cărți de colorat!

 4. Auraro,….pune mana pe munca,mai lasă comentariile! Ai uitat ca te a scos simion si sosoaca și ati forțat întrarea în parlament? Atât va duce mintea….deviza voastră e FORTA SI PROSTIE!

 5. si institutiile statului au tot dreptul sa il ancheteze. dar asa cum sustii ca dreptatea e numai de partea lui, a celui mai slab presedinte sua EVER, asa e clar ca bati campii….

 6. Votanții lui Trump sunt cei mai proști oameni din America. Auzi, parazitul bogat cere bani de la sărăntoci.

  • Tocmai am vazut o scena la televiziunea cumparata de Trump, una striga: „cum e posibil ca FBIu` sa vina dupa Trump, daca vine dupa unul ca Trump, iti dai seama ce poate face cu unul ca tine ..” – se adresa telespectatorului ….

   O singura problema: nu a terminat fraza, fraza completa ar fi fost: „Daca FBIu` vine dupa unul ca Trump, prins la furat documente secrete, iti dai seama ce poate face FBIu` cu unul ca tine, cand te prind si pe tine la furat documente secrete ..” =))

 7. N-are nicio importanță dacă principalul stat terorist al lumii va fi condus de republicani sau democrați. Poate ar mai spune stop propagandei pe bulangereala și ideologie de gen, republicanii…..dar cam atât.