G4Media.ro

Donald Trump și noul premier japonez Yoshihide Suga și-au reconfirmat implicarea în…

Donald Trump și noul premier japonez Yoshihide Suga și-au reconfirmat implicarea în alianța de securitate americano-niponă, într-o discuție telefonică de 25 de minute

Preşedintele american Donald Trump şi noul premier nipon Yoshihide Suga şi-au reafirmat duminică ataşamentul faţă de alianţa dintre ţările lor şi „viziunea comună a unei regiuni indo-pacifice libere şi deschise”, cu prilejul primului lor contact, desfăşurat telefonic, a anunţat Casa Albă, transmite AFP.

Yoshihide Suga, în vârstă de 71 de ani, a fost ales miercuri şef al executivului japonez de către parlamentul de la Tokyo, în locul lui Shinzo Abe, care a demisionat din motive de sănătate.

Casa Albă a menţionat că Donald Trump şi-a felicitat interlocutorul pentru alegerea sa, în cursul discuţiei telefonice.

Yoshihide Suga a declarat presei după conversaţia care a durat 25 de minute că l-a asigurat pe preşedintele SUA că alianţa ţărilor lor este un „pilon al păcii şi stabilităţii în regiune”.

Trump a apreciat că această alianţă trebuie să devină tot mai puternică şi a subliniat că premierul nipon poate să îl sune „24 de ore din 24”, a mai spus Suga, citat de agenţia Kyodo.

Cei doi lideri au mai discutat despre situaţia legată de Coreea de Nord şi au convenit să coopereze la dezvoltarea şi distribuţia unui vaccin şi a tratamentului pentru COVID-19, a menţionat un oficial din guvernul nipon.

Printre provocările diplomatice cu care se confruntă noul premier nipon se numără alegaţia lui Trump că Japonia nu contribuie suficient la alianţa de securitate americano-niponă, în baza căreia trupele americane au obligaţia de a proteja ţara de atacuri armate, iar după alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA este de aşteptat ca Japonia să se confrunte cu presiuni sporite de a-şi asuma o contribuţie mai mare la costurile legate de menţinerea bazelor militare americane pe teritoriul ei, a mai consemnat Kyodo.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Spre deosebire de merkel care și-a reconfirmat slugărnicia fata de crăcănat in mai putin de 30 de secunde.

    • Cand pleaca ultimele matagrangi intunecate eliberatoare din Germania, sa ma anunti. Asa compuneri despre libertate pot sa scrie si taranii de Deveselu.

      Cat despre nea Suge asta, ce era sa zica? Zeci de mii de colonisti il tin din scurt.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.