G4Media.ro

Donald Trump merge marți la un nou proces: Scriitoarea E. Jean Carroll…

Sursa foto: Ed JONES / AFP

Donald Trump merge marți la un nou proces: Scriitoarea E. Jean Carroll îl acuză pe fostul președinte american că a violat-o în vestiarul unui mare magazin la mijlocul anilor 1990

Donald Trump merge marți la proces, unde scriitoarea E. Jean Carroll îl acuză pe fostul președinte american, într-un proces civil, că a violat-o în vestiarul unui mare magazin la mijlocul anilor 1990, relatează Reuters.

Selecția juriului este așteptată să înceapă la tribunalul federal din Manhattan, unde fosta editorialistă de sfaturi a revistei Elle îl acuză, de asemenea, pe Trump de defăimare.

Trump, în vârstă de 76 de ani, a negat că a violat-o pe Carroll, în vârstă de 79 de ani. El a calificat afirmația ei drept o „farsă” și o „escrocherie completă” într-o postare din 2022 octombrie pe platforma sa Truth Social. El a spus că ea a inventat întâlnirea pentru a-și promova cartea de memorii și a declarat că „nu era «genul meu!»”.

Trump nu este obligat să participe la proces. Avocații săi au declarat că este posibil să nu se prezinte, invocând probabilitatea unor probleme de securitate și întârzieri în trafic. Avocații lui Carroll au declarat că nu intenționează să îl cheme pe Trump ca martor.

Dacă Trump ar depune mărturie, el s-ar confrunta probabil cu un contra-interogatoriu agresiv. Trump a atacat-o în mod repetat pe Carroll și în termeni personali de când aceasta l-a acuzat pentru prima dată în mod public de viol în 2019. El a susținut că ea este bolnavă mintal.

Judecătorul districtual american Lewis Kaplan, care supervizează cazul, păstrează jurații anonimi față de public, inclusiv față de avocați, pentru a-i proteja de o potențială hărțuire din partea susținătorilor lui Trump.

Procesul ar putea dura între una și două săptămâni.

Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale din 2024, se confruntă cu o serie de procese și investigații.

Printre acestea se numără acuzațiile penale ale procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, în legătură cu plățile de bani pentru tăcere către o vedetă porno.

Trump a pledat nevinovat la aceste acuzații pe 4 aprilie la un tribunal din statul New York, la trei minute de mers pe jos de procesul de marți.

Fostul președinte se confruntă, de asemenea, cu acuzații civile de fraudă formulate de procurorul general al New York-ului, Letitia James, cu privire la compania care îi poartă numele.

Trump se confruntă, de asemenea, cu anchete penale privind ingerința în cursa prezidențială din Georgia din 2020 și cu documente guvernamentale clasificate recuperate la reședința sa de la Mar-a-Lago, plus anchete privind rolul său în atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului american.

În toate aceste cazuri, Trump a negat că a comis vreo infracțiune.

Alți acuzatori ar putea depune mărturie

Carroll a declarat că întâlnirea ei cu Trump la magazinul Bergdorf Goodman a avut loc la sfârșitul anului 1995 sau la începutul anului 1996.

Ea a spus că Trump a recunoscut-o, numind-o „acea doamnă cu sfaturi”, și i-a cerut ajutorul pentru a cumpăra un cadou pentru o altă femeie.

Carroll a declarat că Trump a „manevrat-o” într-o cabină de probă unde a închis ușa, a forțat-o să se sprijine de un perete, i-a dat jos colanții și a penetrat-o. Ea a spus că s-a eliberat după două-trei minute.

Avocații lui Trump ar putea încerca să submineze credibilitatea lui Carroll, menționând că aceasta nu a sunat la poliție și a păstrat tăcerea publică timp de peste două decenii.

De asemenea, ei ar putea contesta incapacitatea ei de a-și aminti data sau chiar luna presupusului atac.

Carroll a declarat că mișcarea #MeToo a inspirat-o să iasă în față.

Este de așteptat ca două femei cărora a spus că s-a destăinuit după atac, scriitoarea Lisa Birnbach și fosta prezentatoare de știri Carol Martin, să depună mărturie.

Lista de martori a lui Carroll include, de asemenea, alte două femei care l-au acuzat pe Trump de comportament sexual inadecvat, lucru pe care Trump îl neagă.

Avocații lui Carroll ar putea folosi mărturiile lor pentru a stabili un model de presupusă maltratare a femeilor de către Trump.

De asemenea, este de așteptat ca ei să redea juraților o înregistrare din 2005 a emisiunii „Access Hollywood” în care Trump face comentarii grafice și vulgare despre femei.

De asemenea, Carroll îl dă în judecată pe Trump pentru defăimare, după ce acesta a negat pentru prima dată plângerea ei de viol în iunie 2019, când era încă președinte. Acel caz rămâne în așteptare în fața lui Kaplan.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...