G4Media.ro

Donald Trump își laudă zidul construit la granița cu Mexic: „A oprit…

Donald Trump își laudă zidul construit la granița cu Mexic: „A oprit Covidul, a oprit totul”

Preşedintele american, Donald Trump, a lăudat marţi, în Arizona, eficienţa zidului construit pe o porţiune a frontierei dintre Statele Unite şi Mexic, afirmând că a fost foarte util mai ales împotriva COVID-19, notează AFP, citată de Agerpres.

„Este zidul cel mai puternic care există în lume, beneficiază de o tehnologie incredibilă”, a explicat preşedintele american cu prilejul unei mese rotunde la Yuma pentru a marca pragul de 200 de mile (322 de kilometri).

Liderul de la Casa Albă a insistat asupra faptului că este un zid de „netrecut”, care poate fi depășit doar dacă ai avea „o scară extraordinar de lungă”.

Donald Trump a insistat în mod deosebit asupra faptului că această construcţie este utilă pentru lupta contra imigraţiei ilegale, dar s-a dovedit foarte eficient, de asemenea, pentru a lupta împotriva răspândirii COVID-19.

„A oprit Covidul, a oprit totul”, a declarat preşedintele SUA.

„În California, de exemplu, sunt zone foarte infectate de partea mexicană. Dacă nu aveam zidul, situaţia ar fi fost catastrofală”, a adăugat el.

Promis din prima zi a campaniei, la 16 iunie 2015, acest „zid minunat”, a cărui descriere şi mărime au variat de-a lungul mitingurilor de campanie, este o sursă de frustrare pentru Donald Trump de la instalarea sa la putere.

În faţa refuzului democraţilor de a debloca fonduri pentru acest proiect pe care ei îl consideră ineficient, preşedintele Statelor Unite a căutat modalităţi de a ocoli Congresul, în special utilizând fonduri ale Pentagonului.

sursa foto: Mani Albrecht/ U.S. Customs and Border Protection

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Presdintele Trump este un om de cuvant.
    Chiar FACE lucrurile promise in campania electorala.
    Zidul e o masura de a forța respectarea legii.
    Partidul democrat american, daca nu e de acord cu zidul, sa schimbe legea si fie sa desfiinteze frontiera, fie sa permita intrarea in statele unite a oricarei persoane. Pana acum, lipsa zidului permitea infractorilor sa treaca in statele unite dar nu permitea intrarea oamenilor cinstiti

  2. A oprit covidul să iasă din SUA!

  3. Cu asta vreau eu o alianta militara, o sa ne apere cu puterea lui de imprejMUIRE

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.