G4Media.ro

Donald Trump își laudă zidul construit la granița cu Mexic: „A oprit…

On 06-19-1019 construction crews continue work on the replacement border wall on the boundary between the United States and Mexico near the Calexico Port of Entry...Photo by Mani Albrecht.U.S. Customs and Border Protection.Office of Public Affairs.Visual Communications Division

Donald Trump își laudă zidul construit la granița cu Mexic: „A oprit Covidul, a oprit totul”

Preşedintele american, Donald Trump, a lăudat marţi, în Arizona, eficienţa zidului construit pe o porţiune a frontierei dintre Statele Unite şi Mexic, afirmând că a fost foarte util mai ales împotriva COVID-19, notează AFP, citată de Agerpres.

„Este zidul cel mai puternic care există în lume, beneficiază de o tehnologie incredibilă”, a explicat preşedintele american cu prilejul unei mese rotunde la Yuma pentru a marca pragul de 200 de mile (322 de kilometri).

Liderul de la Casa Albă a insistat asupra faptului că este un zid de „netrecut”, care poate fi depășit doar dacă ai avea „o scară extraordinar de lungă”.

Donald Trump a insistat în mod deosebit asupra faptului că această construcţie este utilă pentru lupta contra imigraţiei ilegale, dar s-a dovedit foarte eficient, de asemenea, pentru a lupta împotriva răspândirii COVID-19.

„A oprit Covidul, a oprit totul”, a declarat preşedintele SUA.

„În California, de exemplu, sunt zone foarte infectate de partea mexicană. Dacă nu aveam zidul, situaţia ar fi fost catastrofală”, a adăugat el.

Promis din prima zi a campaniei, la 16 iunie 2015, acest „zid minunat”, a cărui descriere şi mărime au variat de-a lungul mitingurilor de campanie, este o sursă de frustrare pentru Donald Trump de la instalarea sa la putere.

În faţa refuzului democraţilor de a debloca fonduri pentru acest proiect pe care ei îl consideră ineficient, preşedintele Statelor Unite a căutat modalităţi de a ocoli Congresul, în special utilizând fonduri ale Pentagonului.

sursa foto: Mani Albrecht/ U.S. Customs and Border Protection

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Presdintele Trump este un om de cuvant.
    Chiar FACE lucrurile promise in campania electorala.
    Zidul e o masura de a forța respectarea legii.
    Partidul democrat american, daca nu e de acord cu zidul, sa schimbe legea si fie sa desfiinteze frontiera, fie sa permita intrarea in statele unite a oricarei persoane. Pana acum, lipsa zidului permitea infractorilor sa treaca in statele unite dar nu permitea intrarea oamenilor cinstiti

  2. A oprit covidul să iasă din SUA!

  3. Cu asta vreau eu o alianta militara, o sa ne apere cu puterea lui de imprejMUIRE