G4Media.ro

Donald Trump, critici pentru Joe Biden în legătură cu Afganistan: ”Scoate armata…

Donald Trump, critici pentru Joe Biden în legătură cu Afganistan: ”Scoate armata înainte de a ne lua civilii şi translatorii şi alţi oameni care ne-au ajutat. Trebuia să fi luat militarii la final”

Donald Trump, fostul președinte al SUA, l-a criticat marți pe Joe Biden pentru modul în care a gestionat retragerea trupelor militare din Afganistan. După ce a spus că intrarea în Afganistan a fost ”cea mai proastă decizie din istoria ţării noastre”, Trump a spus că Biden a greșit că a retras mai întâi militarii, lăsând în țară civilii şi translatorii.

„A redus armata americană în Afganistan de la aproximativ 20.000 la 2.500 de soldaţi, iar acum scoate armata înainte de a ne lua civilii şi translatorii şi alţi oameni care ne-au ajutat. Trebuia să fi luat militarii la final, trebuia ca oamenii să iasă primii”, a declarat Donald Trump la Fox News, citat de News.ro.

„Am distrus Orientul Mijlociu… ne-a costat trilioane de dolari, milioane de vieţi şi nu este diferit de cum era – este mai rău, pentru că trebuie reconstruit, a fost rupt în bucăţi”, a declarat el. „Să rămâi blocat acolo a fost ca nisipurile mişcătoare”.

Trump, care a semnat anul trecut acordul de pace cu talibanii privind retragerea forţelor armate din Afganistan, l-a criticat pe Joe Biden pentru modul în care a gestionat situaţia de la graniţa cu Mexicul, asemănând-o retragerii trupelor.

„Biden, priviţi ce a făcut la graniţa de sud… asta (situaţia din Afganistan, n.r.) este ca situaţia de la graniţa de sud, dar gestionată chiar mai prost. Nimeni nu a gestionat graniţa de sud mai prost ca el, ei bine, Afganistanul este exact acelaşi lucru”, a spus Trump, citat de News.ro.

Talibanii au pătruns duminică în Kabul şi au declarat victorie în faţa armatei afgane care a fost în ultimii 20 de ani sprijinită şi instruită de forţele NATO. După retragerea trupelor aliate, în câteva săptămâni talibanii au recucerit întreaga ţară, duminică preluând controlul asupra palatului prezidenţial. Preşedintele Ashraf Ghani a părăsit ţara, anunţând online că a făcut asta pentru a evita vărsarea de sânge. Aparent, el se află în Tadjikistan. (Foto: Facebook/ Donald Trump)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. When he’s right he’s right. Maybe someday you will make justifice for the oceans too.

  • *Justice :-@

  • Acest individ vine de la aceași școală de clowni de unde a venit si Boris al englezilor. Cum de au oamenii tendința să voteze numai idioți? O planetă a maimuțelor condusă de clowni. Te uiți la Danemarca, Suedia, Elveția și te întrebi : „Băi, oamenii ăia cum au reușit sa scape de bufonii lor din politica ? „

  • Dupa ce el a dispus retragerea celor mai multi soldati.
   A mai si negociat direct cu talibanii fara implicarea guvernului Afgan sustinut
   He’ rigt to be stupid.

 2. This is a huuuuge American leadership and „intelligence” fiasco .. 🤡💣