G4Media.ro

Donald Trump contestă sentinţa civilă din New York care îl obligă să…

Sursa foto: Jabin Botsford / POOL / AFP

Donald Trump contestă sentinţa civilă din New York care îl obligă să plătească peste 450 de milioane de dolari pentru supraevaluarea averii sale în scop de fraudă

Fostul preşedinte Donald Trump a depus luni o notificare de recurs la o sentinţă civilă din New York, prin care este considerat vinovat de supraevaluarea averii sale în declaraţiile financiare anuale, în scop de fraudă, transmite CNBC, citat de News.ro.

Contestaţia vine la mai puţin de două săptămâni după ce judecătorul Arthur Engoron i-a ordonat lui Trump să plătească amenzi şi dobânzi în valoare de peste 450 de milioane de dolari pentru practicile sale de afaceri frauduloase.

”Avem încredere că Divizia de Apel va anula această amendă uriaşă şi va lua măsurile necesare pentru a restabili încrederea publicului în sistemul juridic din New York”, a declarat avocatul lui Trump, Alina Habba, într-un comunicat.

De asemenea, Engoron i-a interzis lui Trump să conducă o afacere în New York timp de trei ani sau să solicite împrumuturi de la instituţiile financiare înregistrate în stat.

Dobânda după verdict va continua să crească zilnic cu 111.984 de dolari până când va fi plătită, potrivit biroului procurorului general din New York, Letitia James, care a introdus în justiţie dosarul împotriva lui Trump şi a companiei sale.

Coinculpaţii din acest proces, inclusiv Eric Trump, Donald Trump Jr., o mulţime de entităţi ale Organizaţiei Trump şi doi dintre directorii acesteia, s-au alăturat luni acesti apel.

Pârâţii fac apel ”fiecare parte” la hotărârea şi ordonanţealui Engoron, în două sesizări de apel, au arătat dosarele instanţei.

Notificările nu indică faptul că Trump a obţinut o garanţie de apel, care este necesară pentru a opri executarea hotărârii.

Experţii au spus că Trump s-ar putea confrunta cu dificultăţi în găsirea unei agenţii de garanţie care să lucreze cu el şi că ar putea fi nevoit să-şi lichideze unele active.

Avocaţii lui Trump nu au răspuns imediat când au fost întrebaţi dacă fostul preşedinte a obţinut o garanţie de apel sau dacă încă lucrează pentru a face acest lucru.

Trump candidează pentru funcţia de preşedinte în timp ce contestă hotărâri civile care însumează amenzi cu mult peste o jumătate de miliard de dolari. De asemenea, el se confruntă cu 91 de acuzaţii penale în patru săli de judecată separate – dintre care două îl acuză că a conspirat ilegal pentru a-şi anula înfrângerea în faţa preşedintelui Joe Biden în alegerile din 2020.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...