G4Media.ro

Dolarul se apreciază în raport cu lira sterlină / Bitcoin, la minimul…

Sursa Foto: The Moscow Times

Dolarul se apreciază în raport cu lira sterlină / Bitcoin, la minimul ultimilor doi ani

Dolarul și-a revenit miercuri, profitând de statutul său de valoare-refugiu în urma alegerilor americane de la jumătatea mandatului, în timp ce bitcoin și-a continuat prăbușirea, transmite agenția AFP, citată de boursorama.com.

Dolarul a crescut cu 1,22%, la 1,1405 dolari pentru o liră sterlină, în jurul orei 16:10 GMT (17:10 la Paris), și a înregistrat o creștere mai moderată de 0,32% față de euro, la 1,0041 dolari.

Dolarul a fost stimulat de riscul geopolitic, în condițiile în care Kremlinul a declarat deja că relațiile cu Washingtonul vor rămâne proaste. „Acest lucru dă un impuls statutului de refugiu sigur al dolarului”, a declarat Stephen Innes, analist la SPI AM, care a remarcat și pesimismul gigantului britanic din domeniul construcțiilor Taylor Wimpey în rezultatele sale, ceea ce se adaugă la îngrijorările privind activitatea economică din Marea Britanie.

Publicitate electorală

Dar, de vinerea trecută, dolarul a scăzut cu 2,8% față de euro.

„Rezultatul alegerilor de la jumătatea mandatului este neclar, dar scenariul probabil al unui Congres dominat de republicani contribuie la slăbiciunea dolarului, deoarece ar însemna că cheltuielile guvernamentale vor scădea și ar deschide ușa pentru o acțiune mai redusă a Fed”, a declarat Ricardo Evangelista, analist la ActivTrades.

În cazul criptomonedelor, bitcoin a scăzut cu 7,96%, la 17.211 dolari, după ce a coborât până la 16.923 de dolari, un nou minim din noiembrie 2020.

La îngrijorările legate de acest sector se adaugă necazurile platformei FTX, care a fost nevoită să apeleze la rivalul Binance pentru a face față unei probleme de lichiditate.

„Titlurile de ziare despre lipsa de stabilitate și securitate a criptomonedelor au revenit”, a rezumat Ipek Ozkardeskaya, analist la SwissQuote.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...