G4Media.ro

Doi tineri indieni căsătoriţi au fost ucişi cu pietre de către rude…

Doi tineri indieni căsătoriţi au fost ucişi cu pietre de către rude pentru că proveneau din caste diferite

Un cuplu de tineri a fost ucis prin lapidare, miercuri, în sudul Indiei, de rudele femeii, care s-au opus căsătoriei acesteia cu un bărbat dintr-o castă considerată inferioară, a anunţat joi poliţia locală, relatează AFP.

Acesta este ultimul caz de „crimă din onoare” petrecut în India, astfel de fapte fiind de obicei săvârşite de rude în numele apărării tradiţiei şi au loc de cele mai multe ori în zone rurale conservatoare.

Cuplul în vârstă de 29 de ani din statul Karnataka (sud) s-a căsătorit în urmă cu trei ani împotriva dorinţei familiilor lor.

Tânăra provenea dintr-o castă „superioară”, în timp ce soţul ei provenea din comunitatea „daliţilor” (numită în trecut „de neatins”), considerată cea mai de jos castă indiană.

Ei au fugit din satul lor natal şi s-au stabilit într-un oraş, unde au avut doi copii, însă s-au întors luna trecută în localitate pentru a se întâlni cu rudele, a spus poliţia.

„Ei au fost zăriţi miercuri de săteni care l-au informat pe fratele femeii. Acesta din urmă a adunat un grup care a atacat cuplul şi l-a ucis cu pietre”, a declarat un membru al poliţiei locale.

„Trei dintre principalii acuzaţi au fost identificaţi, inclusiv fratele şi unchiul femeii”, a adăugat el.

Conform statisticilor ONU, din cele 5.000 de „crime din onoare” care au loc în fiecare an în lume, aproape 1.000 se produc în India.

În 2011, Curtea Supremă din India a decis ca cei vinovaţi de „crime din onoare” să fie condamnaţi la pedeapsa cu moartea.

Photo by bharat kumar from Pexels 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Minunate aceste informatii de cultura generala in care mai aflam ce grozavie s-a mai intimplat in cine stie ce fundatura de lume (sau cum frumos si plastic spun americanii „gropi de cacastoare”).

  2. Am fost in Karnataka de mai multe ori, printre altele. Mamma mia, ce dezastru.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.