G4Media.ro

Doi soți intr-un sat din Suceava au devenit cei mai mari producători…

Sursa: Gazetaromaneasca

Doi soți intr-un sat din Suceava au devenit cei mai mari producători de căpșuni din județ. ”Am lucrat în jur de 7 ani, în Germania, la cules de căpșuni. Am văzut cum procedau și am pus în practică”

De la culegători de căpșuni în Germania, doi suceveni au ajuns să cultive 10 hectare și să intre cu căpșunile locale în marile magazine devenind cei mai mari producători din județ, scrie Monitorul de Suceava, ajungând la o suprafață de 10 hectare cultivate cu căpșuni.

Au lucrat câțiva ani la cules căpșuni în Germania, după care au vrut mai mult. Și-au zis că pot deveni și ei „patroni” – acasă. Adrian și Simona Moloce sunt încă foarte tineri, el în vârstă de 35 de ani și ea de 32 de ani, dar au deja mulți ani de muncă în spate.

”Am lucrat în jur de 7 ani, în sezon, în Germania, la cules de căpșuni. Am văzut cum procedau cei de acolo, am învățat zic eu ceva meserie și am pus-o în practică”, spune Adrian.

Au început cu o suprafață de 30 de ari, au văzut că au vândut imediat producția și au crescut de la an la an, în mod accelerat.

Așa au ajuns la 10 hectare cultivate în acest an, numai pe teritoriul comunei Gălănești. Sunt terenuri luate în arendă, în general suprafețe nu foarte mari, ceea ce face munca mai grea, dar asta este situația, iar familia Moloce s-a adaptat.

De pe ogoarele de la Hurjuieni se culeg zilnic, în medie, între 800 și 1000 de kilograme de căpșuni.

Sursa foto: Gazeta Românească

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. CINSTE LOR!

 2. o capsuna doua capsune
  o capsuna doi capsuni
  un capsun doi capsuni
  un capsun doua capsune

 3. Primim capsuni gratis daca citim?

 4. Big like 👍

 5. Primesti mumu, cu aroma se capsuni.

 6. Dumnezeu să vă binecuvinteze cu multă sănătate si putere de munca