G4Media.ro

Doi senatori PNL, replici dure după atacurile PSD la adresa ministrului energiei,…

Sursa Foto: Colaj G4Media

Doi senatori PNL, replici dure după atacurile PSD la adresa ministrului energiei, Virgil Popescu: Demagogia PSD nu mai are limite/ Nu se închide nici o centrală pe cărbune/ Unii colegi nu au aflat că nu mai sunt în opoziţie

Doi senatori PNL, Ion Iordache și Toma Petcu, au dat, vineri, replici dure PSD din cauza atacurilor tot mai frecvente lansate la adresa ministrului Virgul Popescu. Cei doi îi iau apărarea ministrului și acuză partenerul de guvenare de ”demagogie” și că unii pesediști nu au aflat că nu mai sunt în opoziție.

Senatorul PNL Ion Iordache i-a îndemnat pe social-democraţi să lase demagogia şi să recunoască faptul că ministrul Energiei Virgil Popescu a spus ferm şi clar, la Târgu-Jiu că nu se închide nicio centrală pe cărbune, transmite News.ro

„Demagogia PSD nu are limite! Domnilor de la PSD, lăsaţi vorbitul fără rost şi atacurile neloiale la adresa celor care chiar au un merit în salvarea Complexului Energetic Oltenia! La Tg-Jiu, ministrul Energiei a spus ferm că nu se închide nicio centrală pe cărbune, dar social-democraţii insistă să-şi asume merite, deşi n-au mişcat un deget.

În disperarea lor pentru imagine, PSD-iştii uită un lucru: când au fost la guvernare nu au făcut nicio expropriere, au ţinut fronturile de lucru blocate şi au lăsat compania să se împrumute la bănci şi să se descurce cu plata certificatelor! Dacă e să fim corecţi, guvernele PNL şi ministrul ăsta de la energie, pe care-l tot atacă PSD, au salvat de la faliment compania printr-o infuzie masivă de un miliard de euro de la bugetul de stat pentru achiziţia de certificate de CO2 şi prin aprobarea altui miliard de euro pentru investiţii în Gorj şi Dolj”, a scris Ion Iordache.

Senatorul PNL l-a îndemnat pe Marius Budăi să rrezolve problema legii 197, iar pe Sorin Grindeanu să demareze lucrările la drumul expres şi să modernizarea drumului Târgu-Hiu – Drăgăşani.

„Domnule Weber, dacă v-aţi hotărât, în sfârşit, să faceţi ceva concret pentru gorjeni, nu veşnica dumneavoastră vrăjeală: – rezolvaţi problema legii 197 la Ministrul PSD al Muncii, domnul Budăi! – demaraţi lucrările la drumul expres, finalizaţi centura şi modernizaţi drumul Tg-Jiu- Drăgăşani, că am votat toţi, există fondurile şi totul ţine de Ministrul PSD al Transporturilor, domnul Grindeanu! PSD, hai şi la treabă, nu doar să vă faceţi imagine pe ce muncesc alţii!”, a completat Iordache.

Și senatorul PNL Toma Petcu a declarat că unii colegi din PSD, cum ar fi Daniel Zamfir, nu au aflat încă despre faptul că nu mai sunt în opoziţie şi lansează atacuri împotriva ministrului Energiei Virgil Popescu. „PNL e partidul care s-a luptat să păstreze tarifele mici pentru consumatorii casnici şi tarife sustenabile pentru mediul de afaceri. Datorită PNL, plafoanele au fost menţinute şi românii vor fi protejaţi de creşterile galopante ale energiei de pe pieţele internaţionale, dar va fi păstrată şi competitivitatea companiilor româneşti”, a adăugat fostul ministru al Energiei.

„Pare că unii colegi nu au aflat că nu mai sunt în opoziţie, ci la guvernare, domnul Daniel Zamfir de la PSD fiind un exemplu. Dar pentru că îşi doresc să vorbim deschis, haideţi să o facem:

– PNL e partidul care s-a luptat să păstreze tarifele mici pentru consumatorii casnici şi tarife sustenabile pentru mediul de afaceri. Datorită PNL, plafoanele au fost menţinute şi românii vor fi protejaţi de creşterile galopante ale energiei de pe pieţele internaţionale, dar va fi păstrată şi competitivitatea companiilor româneşti.

– O noutate foarte importantă pe care o aduce ordonanţa pe energie este că apare instrumentul achiziţiei centralizate, prin care vor putea fi temperate fluctuaţiile de preţ de pe piaţa internă.

– Costuri necontrolate şi speculă am fi avut dacă acceptam acele propuneri care prevedeau ca achizitorul unic să-şi stabilească singur tarifele percepute. Abia această idee ar fi dus la creşterea netransparentă şi incontrolabilă a costurilor energiei electrice şi, implicit, a costului plătit de consumatorul final de energie electrică”, a scris Toma Petcu, vineri pe Facebook.

El a adăugat că atacurile împotriva lui Virgil Popescu vin şi în contextul în care acesta a deblocat Legea offshore, iar în mandatul său România a obţinut din partea Statelor Unite finanţarea necesară construirii reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă.

„De unde aceste atacuri constante şi virulente împotriva lui Virgil Popescu? O să vă spun doar două fapte concrete şi vă las pe voi să trageţi concluziile:

– Virgil Popescu este ministrul care a reuşit să deblocheze Legea Offshore, care a deblocat investiţiile din Marea Neagră şi care ne reduce dependenţa de gazul rusesc.

– Tot Virgil Popescu e ministrul în mandatul căruia România a obţinut de la SUA finanţarea necesară construirii reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, prin care România face paşi concreţi pentru câştigarea independenţei energetice”, a explicat Petcu.

Liberalul a mai spus că „independenţa energetică înseamnă nu doar securitate energetică regională, dar şi faptul că românii pot beneficia de preţuri mai mici la utilităţi. Asta vă sperie atât de tare?”.

Ultimele atacuri lansate de PSD împotriva lui Virgil Popescu

PSD a lansat, miercuri, un atac frontal la PNL, pe pagina oficială de Facebook a social-democraților, printr-un mesaj pe tema liberalizării energiei:

”Bravo PNL, ați reușit o liberalizare excepțională a energiei! Toți cei care trebuiau să câștige, au câștigat cât pentru zece vieți. Ați înfrânt România!”, a fost mesajul postat inițial de PSD, alăturat unui grafic cu mențiunea ”Executată de Virgil Popescu (ministrul Energiei, n.red.)”.

La scurt timp, PSD a schimbat ”PNL” cu ”guvernare de dreapta”:

”Bravo guvernării de dreapta, ați reușit o liberalizare excepțională a energiei! Toți cei care trebuiau să câștige, au câștigat cât pentru zece vieți.
Ați înfrânt România!”, a fost mesajul ulterior publicat de social-democrați.

 

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Întărâta-i drace ,…👿👿👿

  2. PNL sluga PSDului…Ce rușine de partid, a trei oară când bate palma cu comuniștii de dragul furăciunilor.

  3. Da,nu se închide!se vinde sau se dă de pomană!