G4Media.ro

Doi presupuşi spioni ruşi, arestaţi în Germania pentru că ar fi plănuit…

Sursa foto: Unsplash/ Romain V

Doi presupuşi spioni ruşi, arestaţi în Germania pentru că ar fi plănuit acte de sabotaj militar în numele Rusiei

Doi presupuşi spioni ruşi au fost arestaţi în Germania pentru că ar fi plănuit atacuri de sabotaj vizând să submineze sprijinul militar pentru Ucraina, a anunţat joi biroul procurorului federal german, relatează Reuters, AFP şi EFE, transmite Agerpres.

Autorităţile au percheziţionat locuinţele şi locurile de muncă ale celor doi suspecţi, cu dublă cetăţenie, germană şi rusă, care sunt acuzaţi că lucrau pentru un serviciu secret străin, a anunţat parchetul într-un comunicat.

Cei doi bărbaţi sunt suspectaţi că pregăteau acte de sabotaj în Germania la ordinul serviciilor secrete ruse şi au fost arestaţi în oraşul Bayreuth, în nordul Bavariei (sud-estul ţării), precizează EFE, citând revista germană Der Spiegel.

Identificaţi ca fiind Dieter S. şi Alexander J., aceştia sunt acuzaţi de activităţi de recunoaştere pentru reperarea unor potenţiale ţinte în vederea atacării lor, între care „facilităţi ale forţelor armate americane” staţionate în Germania.

Principalul suspect este Dieter S., în vârstă de 39 de ani, potrivit EFE, care citează Der Spiegel.

Acesta a discutat din octombrie 2023 despre posibile comploturi cu o persoană având legături cu serviciile secrete ruse, se menţionează în comunicat, care adaugă că Dieter S. era pregătit să comită atacuri cu bombă asupra unor facilităţi militare, inclusiv a unora operate de forţele americane.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Păi să le dea drumul repede să nu se supere Rusia !