G4Media.ro

Doi polițiști, reținuți pentru luare de mită / Au cerut bani în…

sursa foto: Facebook/ Poliția Capitalei

Doi polițiști, reținuți pentru luare de mită / Au cerut bani în peste 50 de situații

Autoritățile din Giurgiu au pus în executare luni 11 mandate de aducere la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, pentru tot atâția suspecți de săvârșirea unor infracțiuni de corupție, informează procurorii giurgiuveni.

Acțiunea a fost coordonată de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – S.J.A. Giurgiu, cu sprijinul I.G.J.R.- Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei și Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Dosarul are ca obiect infracțiuni de corupție  săvârșite de către doi agenți de poliție.

”Primul polițist este cercetat pentru luare de mită, în formă continuată, (32 de acte materiale) și fals intelectual, iar cel de-al doilea pentru luare de mită, în formă continuată (19 acte materiale), constând în aceea că, în perioada martie-mai 2022, în cursul exercitării atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control al traficului rutier, au pretins și primit, cu titlu de mită, sume de bani cuprinse între 100 și 1000 de lei (la fiecare act material), de la conducătorii auto, pentru a nu dispune constatarea și sancționarea contravențională a unor abateri rutiere săvârșite de către aceștia”, anunță procurorii.

Primul polițist este cercetat și pentru faptul că, în luna aprilie 2022, a eliberat în fals o dovadă de reparație a autoturismului unui conducător auto, în care a atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului, în referire la circumstanțele producerii avariilor autoturismului.

În cursul zilei de 18.07.2022 procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reținerii cu privire la cei doi polițiști, iar ulterior, la data de 19.07.2022 a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva acestora, urmând ca cei doi inculpați să fie prezentați Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, se mai efectuează acte de urmărire penală față de 9 suspecți, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În prezent cercetările continuă, în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Poate au implinit 40 de ani si trebuie sa iasa la pensie.
    Au primit cadouri de pensionare.
    Din fericire pensia speciala va fi mai mare decat salariul actual si nu vor mai lua „cadouri”.

  2. Au fost proști! Ziceau că au dat meditații…. Profesori au voie la spaga dacă zic asta!

  3. Doi? Asta e doar ce a fost prins sau de care a aflat presa. Ar trebui să se facă public(din oficiu) numărul real al tuturor polițiștilor, procurorilor și judecătorilor cercetați pentru corupție deși cu ultimele 2 categorii e practic imposibil ca să nu mai vorbim de parlamentari.

  4. Bode, Vela… we don’t have ă siciueișăn!