G4Media.ro

Doi dintre ucrainenii pierduți în Munții Maramureșului au fost găsiți și transportați…

Sursa Foto: Salvamont

Doi dintre ucrainenii pierduți în Munții Maramureșului au fost găsiți și transportați la spital

Salvamont Maramureş a anunţat că doi dintre cetăţenii ucraineni, care au solicitat sâmbătă ajutorul în zona Vârful Pop Ivan din Munţii Maramureşului, au fost predaţi la ambulanţă, transmite News.ro.

„Acţiune încheiată cu retragerea salvatorilor din teren la ora 2,30. Doi ucraineni predaţi la ambulanţă, alţi 3 porniţi la vale din zona de frontieră nu au fost găsiţi (probabil curând vor ajunge la Poliţia de Frontieră care face permanenţă în zona Crasna Vişeului – la cabana Paltinu’ – au refuzat să dea o localizare fiind speriaţi că ar putea fi interceptaţi şi probabil au ales să se descurce singuri), iar unul care e mai rău (accidentat) nu a putut fi localizat fiindcă a refuzat să coopereze cu STS şi a rămas pe munte. Acţiunea de căutare – salvare se reia dimineaţă la 8,30”, precizează Salvamont Maramureş, pe pagina sa de Facebook.

Sâmbătă, salvatorii maramureşeni erau informaţi, printr-un apel la 112, în legătură cu o situaţie din zona Vârful Pop Ivan – Munţii Maramureşului: patru cetăţeni ucraineni, care nu puteau fi localizaţi, dar care se aflau pe partea română, la o altitudine de peste 1.800 de metri, cu probleme medicale (unul dintre ei având o fractură de membru inferior), au solicitat ajutor de urgenţă.

„După o căutare de mai bine de 7 ore, echipele de salvatori s-au retras din teren din cauza condiţiilor meteo extreme (ceaţă densă cu vizibilitate sub 5 metri şi ploaie torenţială pe tot parcursul căutărilor). Până la urmă au fost 6 cetăţeni ucraineni. Informaţiile pe toată perioada acţiunii au fost extrem de contradictorii în ceea ce priveşte numărul cetăţenilor ucraineni şi totodată starea lor”, a menţionat Salvamont Maramureş.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...