G4Media.ro

Doi copii, printre persoanele blocate pe munte, în zona Buşteni-Prahova / Un…

sursa foto: Salvamont Argeş/Facebook

Doi copii, printre persoanele blocate pe munte, în zona Buşteni-Prahova / Un grup de turişti, blocat pe Jepii Mici, după ce un urs le-a ieşit în cale / Intervenţie a salvamontiştilor

Salvamontiştii din Buşteni şi Prahova au fost solicitaţi, sâmbătă, la cinci intervenţii. Trei s-au finalizat deja, două fiind în derulare. Trei adulţi şi doi copii sunt blocaţi pe munte, după ce s-au rătăcit, un bărbat este epuizat fizic, iar un grup de turişti nu pot pleca din potecă, din cauza unui urs care le-a ieşit în cale, transmite News.ro

În total, în cursul zilei de sâmbătă, salbamontiştii din Buşteni şi Prahova au fost solicitaţi la nu mai puţin de cinci intervenţii.

”Cinci intervenţii pe ziua de astăzi pentru salvamontiştii din Buşteni şi Prahova. Trei s-au rezolvat deja, iar două dintre ele sunt acum în plină desfăşurare”, transmite Serviciul Salvamont.

Printre cei blocaţi pe munte se numără şi doi copii de 11 ani.

”Trei adulţi şi doi copii de 11 ani sunt în acest moment blocaţi pe Brâul lui Răducu pentru că nu mai găsesc poteca. Salvatorii încearcă acum să-i găsească. Un alt bărbat care încerca să coboare pe Vârful Caraimanului, s-a epuizat fizic şi s-a blocat pe poteca turistică. Salvamontiştii îl coboară acum. Şi încă o solicitare sosită în urmă cu un minut: un grup de turişti sunt blocaţi tot pe Jepii Mici pentru că un urs le-a ieşit în cale şi nu pleaca din potecă. Se anunţă o noapte lungă”, mai transmit salvamontiştii.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Simt ca cineva e vinovat aici, cred ca primarul, ca nu a betonat cararea si sa puna niste garduri de protectie.
  Ce sea asteapta, sa vina turistii la munte si sa stea in cur-tea cabanei la bere si mici si gratare?

  • curajosi grupul de turisti cu copii pe briul lui raducu. BR este la categorie T5 (max T6).
   Am incercat sa-l fac acum 2 luni insa nu am reusit sa trec o vale. GPS arata ca sunt la o cota de -100 m fata de ce trebuia asa ca am hotarit sa ma intorc. Probabil ca iarna asta s-a rupt trecatoarea si ar fi trebuit cotat acum la T6. Aviz amatorilor

 2. Pentru cine nu știe, Brâul lui Raducu e o poteca nemarcată si foarte periculoasă care face legătura între Jepii Mari si Jepii Mici.
  Să te duci cu doi copii pe Braul lui Raducu dovedește foarte multă prostie, mai ales că nici tu, adult, nu cunosti prea bine locurile.
  Bag de seamă că Jepii Mici au devenit autostrada proștilor care se cred mari montaniarzi, în șlapi si chiloți.

 3. Este foarte periculoasa poteca pe Jepii Mici pe la Cabana Caraiman . Nu trebuie sa te uiti in jos ca te ia ameteala de la innaltime . Trebuie sa te uiti numai in sus . Dar poteca este ingusta , are doar 50 de centimetrii latime , si este cu pietrish , iar alaturi este Prapastie de pe Munte .