G4Media.ro

Doi copii din Teleorman au fost separați de frații lor și trimiși…

sursa foto: Unsplash/ Kelly Sikkema

Doi copii din Teleorman au fost separați de frații lor și trimiși într-un centru de plasament, după ce părinții lor au fost confirmați cu COVID-19 și transportați în București

Doi copii, de 2 şi 12 ani, au fost preluaţ sâmbătă searăi de autorităţi şi duşi într-un centru de plasament după ce părinţii lor şi doi fraţi au fost diagnosticaţi cu coronavirus şi internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş” din Capitală, anunţă Consiliul Judeţean Teleorman, citat de News.ro.

”În seara zilei de 28 martie 2020, la ora 22,30, la unul dintre Centrele de Plasament din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, au fost preluaţi 2 dintre cei 4 copii minori ai familiei internate la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş” din capitală, după ce această familie, formată din 6 membri, s-a aflat anterior în Centrul de carantină situat în oraşul Zimnicea, judeţul Teleorman. Minorii care au ajuns la DGASPC Teleorman sunt în vârstă de 2 şi 12 ani. Cei doi minori aduşi într-unul dintre centrele de plasament din cadrul DGASPC Teleorman, pe o perioadă determinată, au fost testaţi negativ coronavirus COVID-19”, a transmis duminică CJ Teleorman.

Preluarea acestora de către serviciul social are rolul de a asigura protecţia, creşterea şi îngrijirea copiilor separaţi temporar, de către părinţii lor, ca urmare a stabilirii, în condiţiile legii, a măsurii de protecţie socială. Părinţii acestora au rămas internaţi în spital împreună cu alţi doi dintre copiii lor, după ce împreună cu aceştia, în urma rezultatelor testării au fost depistaţi pozitiv, fiind infectaţi cu noul coronavirus COVID-19.

Activităţile de găzduire, îngrijire, educaţie non-formală şi informală, sprijin emoţional, consiliere, precum şi dezvoltarea majorităţii deprinderilor de viaţă vor fi acordate obligatoriu în interiorul Serviciului.

Cei doi copii rămân cazaţi separat de restul copiilor din centru, după ce seara trecută au rămas în grija unei asistente.

”Celor 2 copii internaţi cu măsură de protecţie la centrul de plasament li se oferă, pe toată perioada separării de familie, asistenţa medicală permanentă, sprijin psihologic de specialitate, alimentaţie şi toate condiţiile necesare, până la însănătoşirea şi externarea părinţilor. În această dimineaţă, starea de sănătate a copiilor este bună, sunt echilibraţi emoţional şi nu există motive de îngrijorare cu privire la adaptarea lor la noile condiţii de viaţă, depăşind cu bine momentul separării de familie, prin care au fost nevoiţi să treacă”, precizează autorităţile.

sursa foto: Unsplash/ Kelly Sikkema

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Acolo vor invata numai lucruri rele,bravo stat roman.

    • Stai cuminte.Sunt o familie de romi.Am vazut filmarea cand au fost adusi la spitalul de boli infectioase din Alexandria.Au facut circ, au amenintat personalul medical, pe cei care filmau.

    • pe langa asta , nu au respectat nici carantina ciorile ! da,cand atenteaza la viata si sanatatea mea , sunt si rasist!

  2. Clod,

    Goebbels ar fi mandru de tine.

  3. E clar,nu?

  4. În curand vor urma și copiii voștri! Indiferent de etnie! Traumele separării de părinți sunt mult mai grave decat aceasta gripa care nu moara nici un om sănătos! Treziti-va pana nu va fi prea tarziu!

    • Crezi ca oamenii bolnavi nu mai sunt oameni?

      Dar cei care nu-i mai coinsidera oameni, ei mai sunt oameni?

  5. Cineva trebuie să aibă grijă de copiii rămași singuri până se externează părinții din spital. Singuri nu pot rămâne acasă pentru că există riscul ca din joacă să pornească un incendiu sau alte nenorociri, iar la rude nu pot fi duși pentru că testele negative nu sunt o garanție. Nivelul incipient al infecției e mai greu de detectat, până începe să se multiplice.

    Din păcate, sistemul românesc de protecție a copilului n-a fost niciodată de la înființare și până acum în interesul copilului. Sper să fie nevoie de el cât mai puțin posibil.

  6. Vuietul dinaintea oricărui cutremur este nimic, un cutremur nimic, ca vuietul disperării
    https://m.youtube.com/watch?v=MQL5zdEy-3k