G4Media.ro

Doi candidaţi la primăria unui oraş din Mexic au fost împuşcaţi mortal…

Sursa foto: Wikimedia

Doi candidaţi la primăria unui oraş din Mexic au fost împuşcaţi mortal într-o singură zi

Doi candidaţi la primăria micului oraş Maravatio din centrul Mexicului au fost împuşcaţi mortal într-o singură zi, informează miercuri dpa, transmite Agerpres.

Marţi, Partidul Acţiunii Naţionale (PAN) al opoziţiei conservatoare din Mexic a cerut autorităţilor să declanşeze o investigaţie amănunţită asupra celor două crime şi să-i aducă în faţa justiţiei pe cei care le-au comis.

Armando Perez de la PAN şi Miguel Angel Zavala, candidatul partidului de stânga Morena, au fost ambii împuşcaţi mortal în maşinile lor, luni, în statul vestic Michoacan, potrivit Biroului Procurorului General. Contextul nu este deocamdată clar.

Potrivit mass-media, peste zece candidaţi şi politicieni au fost ucişi în această ţară din America de Nord încă înainte de începutul campaniei pentru alegerile naţionale şi regionale ce vor avea loc pe 2 iunie.

Majoritatea victimelor acestor atacuri au fost politicieni locali.

Preşedintele populist de stânga al Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, nu mai poate candida la alegerile din 2 iunie: Constituţia acestei ţări permite doar un mandat prezidenţial de şase ani.

Mexicul ar putea avea pentru prima dată o femeie preşedinte, în condiţiile în care atât coaliţia aflată la guvernare, cât şi opoziţia au numit câte o femeie candidat pentru alegerile din 2024.

Candidata partidului Morena al lui Obrador, primăriţa capitalei Ciudad de Mexico, Claudia Sheinbaum, conduce detaşat în sondajele de opinie. Fosta senatoare Xochitl Galvez candidează din partea opoziţiei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. La noi le-ar fi făcut DNA-ul niște dosare, deci suntem mai umani…