G4Media.ro

Doi bătrâni au dat peste 36.000 de lei unor infractori care susțineau…

Sursa foto: Unsplash / Gilles Lambert

Doi bătrâni au dat peste 36.000 de lei unor infractori care susțineau că sunt medici la Urgenţă, anunță Poliția/ O rețea ”Accidentul” a fost destructurată în Baia Mare

Poliţiştii Municipiului Baia Mare au destructurat o grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul. Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstnici să le dea peste 36.000 de lei. În urma verificărilor au mai fost documentate patru infracţiuni, dar cercetările continuă, transmite News.ro.

”La data de 11 aprilie 2024, Poliţia Municipiului Baia Mare a fost sesizată de către două persoane vătămate cu vârstele de 76 şi 80 de ani cu privire la faptul că, au fost victimele unor infracţiuni de înşelăciune. În fapt, acestea ar fi fost apelate pe telefoanele fixe pe care le deţin, de către persoane necunoscute, care s-au prezentat ca fiind medici în cadrul secţiilor de Urgențe ale unor spitale şi le-ar fi indus în eroare că membri de familie ai acestora (fiu sau nepot) ar fi suferit accidente grave şi sunt necesare intervenţii chirurgicale costisitoare, fapt care le-a creat o stare de temere. În scopul efectuării acelor prestaţii medicale, făptuitorii le-au solicitat persoanelor vătămate să remită unui bărbat, care s-a prezentat în scurt timp la locuinţele acestora, diferite sume de bani (în total suma de aproximativ 36.500 lei)”, a transmis, duminică, IPJ Maramureş.

Sursa citată a precizat că, imediat după sesizarea infracţiunilor, poliţiştii din Baia Mare, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, au demarat cercetările.

”Ca urmare a activităţilor desfăşurate de grupul de lucru constituit la nivelul Poliţiei Municipiului Baia Mare, în colaborare cu lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale Satu Mare, care efectuau cercetări în două cauze similare, respectiv înşelăciuni prin metoda Accidentul, existând suspiciunea rezonabilă că ar fi fost săvârşite la data de 10 aprilie 2024 de acelaşi grup infracţional pe raza municipiului Satu Mare, s-a reuşit obţinerea unor date care au condus la identificarea persoanelor care ar fi ”colectat” sumele de bani de la persoanele vătămate şi a autoturismului folosit la activitatea infracţională, existând date că încă se aflau pe raza municipiului Baia Mare”, a mai transmis sursa citată.

Ulterior, a fost declanşată o amplă activitate de căutare/localizare a persoanelor bănuite de comiterea faptelor şi autoturismului folosit, activitate la care a participat întregul efectiv al Poliţiei Municipiului Baia Mare, precum şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Maramureş, respectiv ai Poliţiei Locale Baia Mare.

”Ca urmare a acestor activităţi, un echipaj de jandarmi au reuşit depistarea, la data de 11 aprilie 2024, ora 15.53, a persoanelor căutate. În baza probelor administrate cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de înşelăciune, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de două persoane bănuite de comiterea faptelor, iar la data de 12 aprilie 2024, Judecătoria Baia Mare a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora”, mai arată Poliţia Maramureş.

Anchetatorii au documentat activitatea grupării, fiind stabilite date pentru alte patru infracţiuni similare, comise în 11 şi 12 aprilie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...