G4Media.ro

Doi bărbaţi din Sibiu au fost reţinuţi într-un dosar de înşelăciune cu…

Sursa foto: Turnul Sfatului

Doi bărbaţi din Sibiu au fost reţinuţi într-un dosar de înşelăciune cu terenuri în care prejudiciul depăşeşte 1,2 milioane de euro

Doi bărbaţi, de 35 şi 37 de ani, din Cisnădie, judeţul Sibiu, au fost reţinuţi într-un dosar de înşelăciune în formă continuată în care prejudiciul depăşeşte 1,2 milioane de euro, transmite News.ro. Ei ar fi prezentat unor persoane oferte fictive privind achiziţia unor terenuri la preţuri mult mai mici decât cele de pe piaţa imobiliară şi, după aşa-zisa achiziţionare a terenurilor, le-ar fi pretins alte sume de bani pentru plata unor presupuse taxe şi impozite.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au făcut, miercuri, o percheziţie domiciliară, în oraşul Cisnădie, în continuarea cercetărilor derulate în cadrul unui dosar penal, care vizează săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată, respectiv fals informatic în formă continuată.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019-2022, cei doi bărbaţi le-ar fi prezentat persoanelor vătămate, un bărbat şi o femeie, din municipiul Sibiu, oferte fictive privind achiziţia mai multor terenuri din judeţul Sibiu. Acestea ar fi fost induse în eroare cu privire la faptul că parcelele de teren erau scoase la vânzare fie prin intermediul unor executori judecătoreşti, fie prin intermediul serviciilor de taxe şi impozite din cadrul administraţiei locale din municipiul Sibiu şi localitatea Şelimbăr. Astfel, preţurile de achiziţie ar fi fost mult mai mici decât cele practicate pe piaţa imobiliară pentru bunuri similare, acest lucru determinând persoanele vătămate să le remită celor doi bărbaţi diferite sume de bani, pentru a achiziţiona în numele lor terenurile prezentate”, arată, joi, Poliţia.

Conform sursei citate, după aşa-zisa achiziţionare a terenurilor, persoanele vătămate ar fi fost, din nou, induse în eroare, în sensul că ar datora diverse sume de bani, cu titlu de obligaţii fiscale, taxe, impozite sau alte sume de bani, cu privire la administrarea terenurilor în cauză, fapt ce le-ar fi determinat pe acestea să le ofere bărbaţilor alţi bani pentru a efectua, în numele lor, plăţile respective.

Prin acest mod de operare, a fost cauzat un prejudiciu de 1.211.350 de euro şi 73.450 de lei, afirmă poliţiştii. Poliţiştii din Sibiu au luat măsura reţinerii celor a doi bărbaţi, în vârstă de 35, respectiv 37 de ani. Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

sursa: News.ro

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...