G4Media.ro

Doi americani, condamnați la închisoare la Tokyo după ce l-au ajutat pe…

Doi americani, condamnați la închisoare la Tokyo după ce l-au ajutat pe Carlos Ghosn, fost șef al Renault-Nissan, să fugă din Japonia

Doi americani au fost condamnaţi luni la pedepse cu închisoarea de un tribunal din Tokyo pentru că l-au ajutat pe fostul şef Renault-Nissan Carlos Ghosn să fugă din Japonia, la sfârşitul lui 2019, relatează agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.

Michael Taylor, de 60 de ani, fost membru al forţelor speciale americane, a fost condamnat la doi ani de închisoare, iar fiul său Peter Taylor, de 28 de ani, la un an şi opt luni. Amândoi şi-au recunoscut vina.

Parchetul nipon solicitase la începutul lui iulie doi ani şi 10 luni pentru primul şi doi ani jumătate de închisoare pentru al doilea în legătură cu fuga lui Ghosn, ascuns într-o cutie de echipamente muzicale şi care a pus într-o situaţie jenantă autorităţile japoneze.

Cei doi Taylor au fost arestaţi în mai 2020 în SUA şi extrădaţi în Japonia în martie a.c.

În ce-l priveşte, Ghosn s-a stabilit în Liban, care nu îşi extrădează cetăţenii, devenind astfel inaccesibil pentru justiţia japoneză.

În Japonia, Ghosn este acuzat de încălcarea legislaţiei financiare şi abuz de încredere. De asemenea, este vizat de mai multe anchete judiciare în Franţa, ţară unde nu a mai plătit impozit pe venit din 2012, când şi-a mutat rezidenţa fiscală în Olanda. Ghosn a negat acuzaţiile şi susţine că este victima complotului iniţiat de foştii colegi de la Nissan, îngrijoraţi că el face presiuni pentru o fuziune între Nissan şi Renault, cel mai mare acţionar al producătorului auto japonez.

sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. În românica pensii speciale nici nu îi cercetau, pentru că americanii sunt imuni la lege in colonie. Teo Peter şi Cristian Nemescu ştiu cel mai bine, odihnească-se în pace!

  2. i-au arestat pe Stan si Bran
    (inchipuie-ti:EI nu au putut fugi,
    nu s-au putut „sustrage”).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.