G4Media.ro

Doi aliați ai lui Putin, îngrijorați de „excesele” înregistrate în campania de…

foto: Wikipedia

Doi aliați ai lui Putin, îngrijorați de „excesele” înregistrate în campania de mobilizare a rezerviștilor

Președinții celor două camere ala Parlamentului din Rusia, doi aliați ai președintelui Vladimir Putin, au criticat duminică campania rusă de mobilizare a rezerviștilor, cerând ca oficialii locali să controleze situația și să pună capăt rapid „exceselor” care au provocat furia publicului, potrivit Le Monde.

În ultimele zile, au fost raportate cazuri în care au fost emise avize de recrutare pentru persoane care nu au efectuat serviciul militar, în ciuda asigurărilor ministrului apărării, Serghei Șoigu, că vor fi chemați doar cei cu experiență de luptă.

Valentina Matvienko, președinta Consiliului Federației, camera superioară a parlamentului, a declarat că a primit informații cu privire la bărbați care au primit notificări de recrutare și care nu erau eligibili pentru a fi înrolați. „Astfel de excese sunt absolut inacceptabile. Și consider că este absolut normal ca ele să declanșeze o reacție puternică în societate”, a scris ea pe aplicația de mesagerie Telegram.

În mesajul adresat guvernatorilor regionali – despre care a spus că poartă „întreaga responsabilitate” pentru punerea în aplicare a mobilizării – a scris: „Asigurați-vă că punerea în aplicare a mobilizării parțiale se realizează în deplină și absolută conformitate cu criteriile definite. Fără cea mai mică eroare.”

Președintele Dumei, camera inferioară a parlamentului, Viaceslav Volodin, și-a exprimat de asemenea îngrijorarea. „Se fac plângeri”, a spus el. „Dacă se face o greșeală, este necesar să o corectăm (…) Autoritățile de la toate nivelurile trebuie să fie conștiente de responsabilitățile lor”.

Potrivit autorităților ruse, 300.000 de ruși sunt afectați de campania de mobilizare. ONG-urile susțin că peste 2.000 de persoane au fost arestate în cadrul protestelor împotriva mobilizării.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Au și ei specialii lor , asa scapa copii si nepoții unora , la schimb cu un IT cu un inapt pe bune .

  2. Nu vă mai place dictatura? Până mai ieri, nu vă păsa că vă mor mujicii în Ucraina.