G4Media.ro

Documentele financiar-contabile nu vor mai trebui arhivate 50 de ani, ci doar…

Foto: Pexels.com

Documentele financiar-contabile nu vor mai trebui arhivate 50 de ani, ci doar 5 ani. Legea a fost promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care prevede înlocuirea obligaţiei privind arhivarea documentelor financiar-contabile pentru 50 de ani cu o perioadă de 5 ani, relatează Agerpres.

Actul normativ modifică Legea contabilităţii.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2023, statele de salarii pentru care angajatorul are o declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă, pe beneficiari de venit, conform prevederilor legale sau pentru care angajatorul are obligaţia legală de a depune declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, se păstrează timp de 5 ani”, se arată în document.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Probabil ca este vorba de Listele de la Intretinere de la Bloc , Chitantele .

  2. In Documentele Financiar Contabile intra si Cartile de Munca , si ar trebui Pastrate 50 de Ani , pentru ca Pensionarii sa aiba Drept de Pensie , sau sa li se Recalculeze Pensiile , dupa Salariile trecute in Cartile de Munca .

    • Nu mai exista de multisor carti de munca in format fizic (decat, evident, cele de dinainte de incarcarea lor in registrul electronic). Cartile de munca sunt in format digital in baza de date a registrului electronic al angajatilor

  3. Eu am Carte de Munca pe Hartie de cand Lucram la Bucur Obor cam din Anul 1980 , de la 17 ani de cand m-am Angajat , si am facut 3 Ani la Seral , la Liceul Economic Nr.3 din Bucuresti . Iar dupa 3 Ani de Munca , si de Liceu la Seral , Mancam Bataie in Armata de la Gradati , care nu aveau 13 Clase .

  4. Eu am Carte de Munca pe Hartie de prin Anul 1980 , cand aveam 17 Ani si eram Angajat , urmand 3 Ani Liceul la Seral .

  5. Deci, poate cu un plan subtire, se da unda verde la „inginerii financiare” gen „disparitia” acelor bani de pensii de la BRD concomitent cu „mici modificări” in cartile de munca (cum se mentioneaza mai devreme) in detrimentul oamenilor dar „benefic” pentru smecheri de la „butoane” ?!?…Ghinion😉😉!!!!

  6. Mai cititi si ce scrie in articol , nu doar titlul! E vorba doar de statele de plata pentru care s-au depus declaratii D112.

  7. Incepand cu anul 2023 nu mai pastram documentele mai vechi de 5 ani. Care este procedura de eliminare a documentelor ?